Stefanović: Dugo smo sa otmičarima pregovarali

Autor:

Hronika

01.11.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović pohvalio je rad kriminalističke policije, koja je uspela da psihološki slomi otmičare i malog Petra Mitrovića iz Stare Pazove vrati porodici.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Premijerka Ana Brnabić i ministar policije Nebojša Stefanović primili su pripadnike MUP-a koji su učestvovali u pronalasku otetog dečaka iz Stare Pazove

- Dugo su tekli pregovori sa čovekom koji je imao informaciju gde bi otmičari mogli da se nalazi, ali smo uspeli psihološki da slomimo čoveka. Nije bilo lako jer je u pitanju čovek koji je godine proveo u zatvoru i sa takvim ljudima je uvek teže sarađivati, a i radilo se o njegovom sinu koji je izvršio otmicu, pa je imao i dodatni motiv da tu informaciju od nas krije - ispričao je Stefanović i dodao da je najveći strah policije bio da otmičari ne ubiju dete.

Ministar je naveo da je veoma složena operacija urađena za kratko vreme.

- Veliki broj ljudi 24 sata nije spavao. Hvala za podršku, ponosan sam na te ljude, koji su sposobni da sve rešavaju - rekao je Stefanović.

Dugo su tekli pregovori sa čovekom koji je znao gde su otmičari, ali smo uspeli psihološki da ga slomimo

Nebojša Stefanović, ministar

Foto: nestalisrbija.rs/osobe
Petar Mitrović

Premijerka Ana Brnabić, koja je juče primila pripadnike MUP koji su učestvovali u pronalasku otetog dečaka, zahvalila se ministru Stefanoviću, direktoru policije Vladimiru Rebiću, načelniku UKP Dejanu Kovačeviću i načelniku PU Sremska Mitrovica Đuri Mandiću i istakla da su celu Srbiju učinili ponosnom.

Inače, policija prema rečima direktora Rebića, u toku jednog dana dobije najmanje dve, tri prijave da deca nisu došla kući. Svakom slučaju se, ističe, pristupi vrlo ozbiljno i svaki se ozbiljno proveri.

3 prijave dnevno primi policija o tome da deca nisu došla kući

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading