Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka, jedan od okrivljenih bolestan

Autor: Tanjug

Hronika

01.11.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak suđenja donedavnom predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog sumnje da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra 2018. godine, odložen je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Dragoljub Simonović

Suđenje je odloženo za 12. decembar zbog nedolaska jednog od okrivljenih u tom procesu Igora Novakovića, koji je izostao zbog bolesti.

Na suđenju se očekivalo da će Simonović i ostali izneti svoje detaljne odbrane.

On je na početku suđenja u celosti negirao krivično delo.

Ostala trojica optuženih Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti" delimično su priznala krivično delo, navodeći da će svoje verzije događaja opisati u odbrani.

Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića zbog podstrekavanja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Tužilaštvo tvrdi da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronade osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi.

Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novakovića, a on za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading