Nišlija dobio krivičnu prijavu, posle brutalnog napada na tvrđavi! Drugu huligani probili plućnu maramicu, on lakše povređen

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

02.11.2019

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student Uroš Janjić (25) izboden je u junu na niškom Keju kola srpskih sestara, a istom prilikom napadnut je i njegov drug Đorđi Georgiev, i to zbog majice sa antifašističkim natpisom, koju je Uroš te večeri nosio. Napadnuti Georgiev, koji je tada zadobio lakše povrede i u čitavom slučaju zapravo je žrtva, dobio je krivičnu prijavu zbog "učešća u tuči".

RepublikaFoto: youtube.com/ light2tube
Niška tvrđava gde je došlo do incidenta

- Dobio sam krivičnu prijavu, stigla je prošlog meseca. Ništa još ne znam, ali mi je čudno zašto sam tretiran isto kao i napadači - kratko je potvrdio Georgiev.

Uroš Janjić, koji je 21. juna dva uboda sečivom u telo od kojih je jedan probio plućnu maramicu, zbog čega je došlo do izlivanja krvi u pluća, kaže da na sudu treba da se pojavi početkom decembra.

- Tužiteljka ima pet identičnih izjava tih momaka da smo mi napali njih, i naše dve da su oni napali nas. Kako ne uzme u obzir da smo nas dvojica pozvali policiju? Dispečerski poziv nije uključen u dokaze - objašnjava Janjić.

On naglašava da se u osnovi slučaja ignoriše činjenica da su on i njegov prijatelj napadnuti zbog antifašističke majice.

- Onaj ko se protivi antifašizmu je - šta? Fašista - ukazuje Uroš na motiv napada, dodajući da jedan je od petorice napadača organima poznat od ranije, dok drugu četvoricu na sudu predstavljaju kao uzorne studente, iako su u pitanju momci bliski ektremnodesničarskim idejama

Podsetimo, na Keju kola Srpskih sestara u centru Niša, kod spomenika slikarki Nadeždi Petrović, oko jedan sat iza ponoći, napadnut je Uroš Janjić (24) iz Negotina, student Elektronskog fakulteta u Nišu.

Povod napada bila je majica sa antifašističkim obeležjem, koju je Uroš nosio, a napadači mu tražili da skine.

Došlo je do sukoba u kome je Janjić zadobio dva uboda sečivom u telo, a od kojih je jedan probio plućnu maramicu, te je došlo do izlivanja krvi u pluća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading