Počinje suđenje za ubistvo Jelena Marjanović, svedok: Zoranu ću u oči reći sve!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U renoviranoj Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas bi trebalo da počne suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči. Zoran Marjanović kaže za Srpski telegraf da je spreman za suđenje i "da veruje u pravičnost suda i snagu istine". Isto tvrde i svedoci.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

Dobili zaštitu

- Ne nosim nikakvu amajliju, ja sam ortodoksni Srbin, pravoslavac, imam veru, hrabrost i čast. Pravednik nepravedno okrivljen iščekuje istinu i razrešenje, a nepravednici nečiste savesti kaznu i ispaštanje - rekao nam je pred suđenje Marjanović.

S druge strane, spremno je i tužilaštvo, odnosno svedoci koje su predložili u postupku.

- Kada je razgovarano sa svedocima koji su saslušani u istrazi, svi su izjavili da su spremni da izađu pred sud i ponove svoje iskaze. Nekima nije svejedno. Uplašeni su, pa je jedan svedok svojevremeno i dobio policijsku zaštitu. Ipak, kako kažu, zbog istine i zbog pravde pogledaće Zorana u oči i reći sve što znaju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako saznajemo, dva ključna svedoka koja bi mogla da smeste Zorana iza rešetaka su Jelenina frizerka i biciklista koji je prošao nasipom u vreme ubistva.

Sprema odbranu

Marjanović je na pripremnom ročištu u septembru negirao krivicu, a detaljnu odbranu trebalo bi da iznese na suđenju. On je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

- Svedočenje frizerke Zorice Gemović je ključno jer jasno ukazuje na motiv i sumnju da iza ubistva pevačice stoji njen suprug Zoran. Biciklista Milan Radić obara tvrdnje Marjanovića da nije silazio s nasipa - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

Kontrolisao

Podsetimo, Radić je u istrazi tvrdio da je kobnog dana video muškarca i ženu, za koje tužilaštvo smatra da su Zoran i Jelena, kako se spuštaju niz nasip ka kanalu. Da je on izuzetno važan svedok, govori i to što je Apelacioni sud pre nego što je potvrđena optužnica izričito tražio da se urade dodatna prostorna i vremenska veštačenja telefona bicikliste kako bi se otklonile bilo kakve sumnje. Dok on povezuje Zorana s mestom zločina, frizerka, prema tužilaštvu, objašnjava motiv. Gemovićeva je svedočila da je Jelena često plakala i da joj je pričala da je Zoran omalovažava, da joj govori da je debela, da je ružna i tera je da trenira i pije šejkove koje on lično pravi. Takođe je rekla da pevačica nigde nije izlazila, a da joj Zoran birao šta će obući, pa čak i frizuru. Na pitanje zašto ga ne ostavi, Jelena joj je rekla: "Zoko, on bi me ubio!".

Šta tvrdi biciklista

  • Prošao nasipom u vreme ubistva
  • Video muškarca i ženu kako silaze u kanal bez deteta
  • Veštačenje baznih stanica potvrdilo njegov iskaz

Šta kaže frizerka

  • Zoran se nije odvajao od Jelene
  • Vređao je i govorio joj da je debela i ružna
  • Birao joj je frizuru i garderobu
  • Terao je da trenira i pravio joj šejkove
  • Pevačica nigde nije izlazila
  • Zoran je potpuno kontrolisao

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading