Otac Barbare Vitez otišao u Budimpeštu da je traži: U policiji sam doživeo ŠOK, kao da me neko polio hladnom vodom!

Autor: informer.rs

Hronika

06.11.2019

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj nestanka devojčice Barbare Vitez (16) iz Sente, kojoj se gubi trag od 25. novembra 2016. na mostu na Tisi, i dalje intrigira javnost. Roditelji veruju da je njihova ćerka i dalje živa, a upravo zbog toga njen otac Endre krenuo je u Budimpeštu da je traži.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Endre Vitez očajan

Tragom informacije i slike koju je roditeljima devojčice poslao jedan čovek, Endre je otišao u Mađarsku da traži ćerku. 

Tokom boravka u Budimpešti, prvo se raspitivao za čoveka koji mu je poslao Barbarinu sliku, ali to nije dalo bilo kakve rezulate. Potom je otišao u policiju, gde ga je sačekalo neprijatno iznenađenje.

- Primili su me jedna žena detektiv i jedan visoki činovnik, a kada sam im rekao da tražim ćerku Barbaru Vitez, našli su se u čudu i pitali: kakva sad Barbara? Onda su proveravali i rekli mi da od srpske policije nisu dobili nikakvu informaciju da se traga za njom. Osećao sam se kao da su me polili hladnom vodom, verujte mi - ispričao je Endre za Exploziv TV Prva, sa čijom je ekipom je i išao u Mađarsku.

Sa druge strane, direktor srpske policije Vladimir Rebić kaže da je zatečen takvom informacijom jer saradnja dve policije na ovom slučaju postoji.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
OD NJE NI TRAGA NI GLASA Barbara Vitez

- Za Barbarom je raspisana  tzv. žuta potraga koja podrazumeva da svaka policija, pa i Mađarska treba da zadrži bilo koga ako sumnja da se radi o nestaloj osobi. Kasnije smo im poslali i podatak o DNK profilu, a naša policija je u nekoliko navrata kontaktirala i mađarsku i švajcarsku i grčku policiju i zahtevala dodatne provere - precizirao je Rebić. 

Očajni otac je pokušao da, uz pomoć slike nađe ćerku i u noćnim klubovima, ali bez uspeha. Ipak, poručuje da neće odustati od potrage.

- Najteže mi je kada vidim druge ljude kako idu sa decom, a ja nemam sa kim. Imam, a nemam. Nikad neću odustati od traženja moje ćerke - rekao je Endre.

Podsetimo, Barbara Vitez nestala je 25. novembra oko 22 časa, kad se vraćala s rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku. Desetak dana posle nestanka, Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok zadavljena i bačena u Tisu.
Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili su da je pala s mosta i utopila se, a dvojica koji su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena, nisu prošli poligraf. Potom su se pojavili  snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi.
Mađarski spasioci sa obučenim psima pretražili su u februaru i martu Tisu na potezu od senčanskog mosta do brane kod Novog Bečeja, ali telo nije pronađeno. Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga prijavljuje slučaj Interpolu, koji raspisuje žutu poternicu za Barbarom.

RepublikaFoto: interpol.int/printscreen
Roditelji ne gube nadu da će je pronaći

U aprilu 2018. godine, porodici su stigle slike na kojima je navodno Barbara. Ona je tada navodno koristila Instagram i dopivala se, a pre nekoliko meseci pojavile su se i informacije da je viđena u noćnom klubu u Budimpešti,ali ovi navodi nisu zvanično potveđeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading