Nanjušio ga carinski pas: "Tapacirao" auto paklicama cigareta, nećete verovati gde je sve pokušao da ih sakrije!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

07.11.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 6. novembra 2019. godine zahvaljujući nepogrešivom njuhu carinskog službenog psa, na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni "bunker" u podu automobila napunjen sa 970 paklica cigareta bez akciznih markica.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu, automobilom "smart" somborskih registarskih oznaka, stigao 45-godišnji mađarski državljanin iz okoline Subotice.

On je putovao sam i na uobičajeno pitanje carinika, da li ima nešto za prijavljivanje odgovorio odrično, rekavši da u automobilu nema ništa osim ličnih stvari.

Bez obzira na to, izvojen je za detaljnu kontrolu, a kada je usledila reakcija carinskog psa na pod automobila, sproveden je u pratnji policije do prelaza Horgoš 1, gde postoje bolji uslovi za ovu vrstu pregleda.

Svestan da će biti otkriven, vozač automobila je već prilikom ulaska u garažu namenjenu za detaljni pregled vozila sam pokazao mesta gde je sakrio cigarete.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Кada su izvadili vozačko sedište, carinici su u podu vozila, ispod tapacirunga uočili da je fabrički lim isečen.

Otvorivši kvadratni poklopac na specijalno prepravljenoj pregradi iz nje su najpre izvadili 852 paklice cigreta.

Daljom kontrolom cigarete su pronađene i u instrument tabli, pa je ispod volana izvađeno još 49 paklica, a potom i iz srednjeg stuba i prostora oko akumulatora još 45 paklica cigareta.

Poslednje 24 paklice cigareta pronađene su u levom boku prtljažnika automobila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading