(FOTO) Da li na svetu postoje samo kreteni? Ogorčen novinar koji je u Nemačkoj pritrčao da pomogne Marku i njegovom šefu

Autor: kurir.rs

Hronika

09.11.2019

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinac Marko Zdravković (22) iz Brestovca kod Leskovca i njegov šef (27) poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sredu uveče na auto-putu nedaleko od Nirnberga u Nemačkoj.

RepublikaFoto: youtube.com/Pink.rs.
Ilustracija

Tragedija se desila kad se BMW, kojim je upravljao Zdravkovićev šef, sudario s kamionom. Vozač automobila stradao je na mestu, dok je Zdravković dva sata kasnije preminuo u bolnici.

- Njihov automobil kretao se putem mokrim od kiše. Vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u zadnji deo kamiona, a potom u bankinu. Automobil je smrskan gotovo do neprepoznatljivosti. Staklo je bilo rasuto po auto-putu. Saobraćaj je satima bio zaustavljen - kaže izvor nemačkih medija.

On dodaje da je mladićima prvi pritekao u pomoć novinar Štefan Frike, koji se zatekao na putu između Najla i Nirnberga. On je nakon tragedije dao izjavu svojim kolegama, rekavši da "nijedan učesnik u saobraćaju nije hteo da pokuša da pomogne mladićima".

- Prišao sam automobilu i video dvojicu mladića unutra. Jedan od njih je bio mrtav, a drugi je davao znake života, pa sam pokušao da mu pomognem. Pored nas je u tom trenutku prošlo na desetine vozila i motora i niko nije hteo da se zaustavi i pomogne. Uhvatio sam se za glavu od zaprepašćenja. Ruke su mi bile krvave i potekle su mi suze. Ne razumem šta je s ljudima... - priseća se stravičnih scena novinar Frike.

Po dolasku, Hitna pomoć je teško povređenog Zdravkovića prevezla u bolnicu, gde su se lekari borili za njegov život. Međutim, posle dvočasovne operacije mladić je preminuo. Vozač kamiona (46), inače poljski državljanin, nije povređen.

Markova porodica u selu Brestovac je dan kasnije saznala za tragediju.

- Pre desetak dana je otišao u Nemačku da radi na građevini. Tim putem je krenuo u nadi da će pronaći bolji život. Kobne noći vraćao se s posla zajedno s kolegom, koji je ujedno i njegov šef. Pred njima je bio život - rekao je sagovornik blizak porodici poginulog Marka.

Novinar Štefan Frike: DA LI NA SVETU POSTOJE SAMO KRETENI?

Novinar Štefan Frike, koji je pokušao da pomogne nastradalom mladiću iz Srbije, posle nesreće objavio je na svom Fejsbuku poruku: „Da li na svetu postoje samo kreteni?“, aludirajući na učesnike u saobraćaju koji kobne večeri nisu hteli da se zaustave i pokušaju da pomognu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading