Markova majka kroz suze: Nikada više nećemo popiti kafu zajedno, to su bili savršeni trenuci

Autor: Novosti, Republika

Hronika

11.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Zdravković (22 je prošle srede tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Nirnberga

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Zdravkovic
Marko Zdravković

Posmrtni ostaci Marka Zdravkovića (22), koji je prošle srede tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći kod nemačkog grada Nirnberga, trebalo bi da stignu u domovinu u utorak, dok će njegov ispraćaj do večne kuće na mesnom groblju u rodnom Brestovcu biti održan dan kasnije, u sredu.

Porodica želi da telo njihovog sina i brata, u skladu sa običajima u ovim krajevima, tokom noći bude pod krovom doma u kome je živeo.

Pripreme za transport Markovog tela ubrzano se odvijaju. Porodica ima podršku nadležnih državnih organa Srbije i Nemače, ali i naših ljudi koji žive u Kaselu i Nirnbergu, kao i preduzeća u kome je nastradali Marko radio.

- Posredstvom našeg mesnog paroha stupili smo u kontakt sa Tomislavom Vidovićem, koji tamo ima svoj hotel i koji se, posredstvom naše crkve u Nemačkoj, ponudio da nam pomogne, čak i u delu troškova za transport tela našeg Marka do kuće. Zahvalni smo svima koji su nam se našli u nevolji i koji su na bilo koji način pomogli - kazala je Markova majka Tanja.

ŽELEO DA UPIŠE AKADEMIJU

NESREĆNI mladić Marko Zdravković je završio muzičku školu. Hteo je da nastavi školovanje na muzičkoj akademiji, ali za to nije imao dovoljno novca. Osim što je obrađivao porodično imanje, uvek se trudio da nađe neki posao kao stalni i siguran izvor prihoda. Radio je kao vojnik po ugovoru, ali se onda opredelio za rad na građevini. Pre odlaska u inostranstvo takve poslove radio je u Srbiji, ali je želeo da ode u Nemačku, jer je tamo njegovo kratko iskustvo mnogo više cenjeno i bolje plaćeno.

Iako skrhana od bola, ona je u nedelju bila okupirana pripremama za sahranu svog sina, dok su u kuću i dalje pristizali mnogobrojni rođaci i prijatelji, kako bi sa Zdravkovićima podelili trenutke velike tuge. O Marku svi govore biranim rečima i ističu da je time kako je živeo zaslužio svaku pohvalu.

- Bio je divno dete. Uvek nasmejan i spreman za šalu. Nema čoveka u selu koji za Markom nije suzu pustio, jer to dete u svom životu nijednu grešku nije počinilo. Nikome se nikada nije zamerio. Bio je voljen i poštovan, baš zbog toga što je u svakom smislu bio izuzetan - pričaju roditelji Markovih drugova i drugarica.

Majka Tanja, otac Srđan i sestra Marija će se zauvek sećati njihovih razgovora, jer je Marko bio taj koji je bio njihova zvezda vodilja koja im je ulivala optimizam i snagu.

- Neće me više pozvati telefonom da proveri imam li vremena, da svrati kod mene na posao da popijemo kafu. To su bili savršeni trenuci i razgovori kojih ću se zauvek sećati - kazala je mladićeva majka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading