Kraj suđenja prevarantu koji je oštetio Stojketa: Traže 3 i po godine robije za Jankovića i 5 miliona dinara

Autor: novosti.rs

Hronika

12.11.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je okončan postupak protiv Uroša Jankovića, bivšeg potpredsednika Opštine Čukarica, koji je optužen da je prevario golmana Vladimira Stojkovića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Stojković

Zamenik tužioca, je u završnoj reči predložio sudu da donese osuđujuđu presudu i osudi ga na kaznu od tri i po godine zatvora i novčanu od pet miliona dinara.

Sa druge strane, Janković i njegovi advokati su tražili oslobađajuću presudu.

Prema optužnici, Vladimir Đurković i Miroslav Stefanović, koji su u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju krivice, su sa Jankovićem Stojkovića prevarili prodajući mu tuđe placeve u Makiškom polju.

Kako se tvrdi, sve se dešavalo tokom 2015. i 2016. godine, tako što su koristeći falsifikovanu dokumentaciju, reprezentativcu prodali više parcela, uveravajući ga da će u nekom budućem periodu placevi biti atraktivni za ulaganje i izgradnju.

Zbog prevare, Stojković je podneo zahtev za odštetu od 23 miliona dinara. Međutim, golman je na glavnom pretresu promenio iskaz i izjavio da misli da Janković nema veze sa prevarom, zbog čega je povukao zahtev za odštetu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading