Novo hapšenje zbog ubistva Kristine Kaplanović (19): U smrt radnice pumpe umešan posinak pevačice

Autor:

Hronika

13.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila Stefana Rokvića (29), sina biznismena Danijela Rokvića (53), oženjenog pevačicom Dijanom Didi Janković (31), zbog pomaganja u ubistvu! Kako ekskluzivno saznaje Srpski telegraf, mlađi Rokvić se tereti da je umešan u ubistvo radnice pumpe Kristine Kaplanović (19), koje je 2017. potreslo Srbiju!

RepublikaFoto: facebook.com/Stefan Rokvic
Stefan Rokvić vozio Flekicu do pumpe?

Zločin

Stravičan zločin odigrao se 25. maja 2017. uveče na benzinskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu. Pljačkaš je upao na pumpu preteći pištoljem. Dok je udarao radnike, pištolj je opalio, a metak je Kristinu pogodio pravo u glavu. Lopov je pobegao bez plena, odnosno 10.000 dinara, koliko je u tom trenutku bilo u kasi.

Tri meseca kasnije, zbog sumnja da je ubio Kristinu, uhapšen je Miloš Srebrić zvani Flekica, kome se trenutno za ovaj zločin sudi u Višem sudu u Beogradu. Iako je bilo spekulacija da Srebrić nije bio sam, takve informacije iz istrage nikada nisu isplivale u javnost. Sve do sada.

Otac: Želite da naškodite Dijani

Stefanov otac Danijel poseduje više firmi u inostranstvu, a široj javnosti je postao poznat kada se venčao sa 22 godine mlađom Dijanom Janković u Monte Karlu. On je 2014. godine na Adi Ciganliji napao voditelja emisije "Premijera" Ognjena Nestorovića, koji je pevačicu nazvao starletom. I sam je hapšen 2016. godine, kada je pretukao notara. On je juče za naš list negirao da je njegov sin umešan u ovaj slučaj.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dijana Janković sa suprugom Danijelom

- Moj sin nije privođen niti ima ikakve veze sa pomenutim slučajem. On nema nikakve veze sa Srbijom uopšte jer živi i radi u inostranstvu, gde je direktor i programer - rekao je Rokvić i dodao da ovakvim tekstovima pokušava da se naškodi njegovoj supruzi i pevačici Dijani Janković, koja trenutno pravi karijeru u Americi.

- Rokvić se tereti za pomaganje u ubistvu. On je na saslušanju negirao da ima bilo kakve veze s zločinom. Njemu je određen pritvor i trenutno se ispituje njegova uloga u zločinu na pumpi u Velikom Mokrom Lugu - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Ubijena Kristina Kaplanović

Kako saznajemo, Rokvić je uhapšen 6. novembra na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju.

- Za njim je beogradska policija bila raspisala potragu zbog sumnje da je pomagač u ubistvu. Čim je izašao iz aviona, na ruke su mu stavljene lisice i odveden je u policiju, gde je zadržan 48 sati. Nakon toga je priveden na saslušanje kod tužioca i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke - objašnjava naš sagovornik.

Htela da zaradi za školovanje

Kristina Kaplanović, posle Srednje tehničke škole, preselila se u Beograd da bi studirala. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet, pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje. Prema svedočenju njenih prijatelja i rođaka, želela je da zaradi sama novac za školovanje da ne bi bila na teretu roditeljima, koji, pored nje, imaju još dve ćerke, koje je takođe trebalo izvesti na put.

RepublikaFoto: Blic
Optužen Miloš Srebrić

Vozio ubicu?

Svetislav Kaplanović, otac tragično nastradale Kristine, kazao je za naš list da nema saznanja da je još neko u ovom slučaju, osim optuženog Miloša Srebrića, uhapšen.

- Znam da se pominjalo da je možda optuženog neko tog dana vozio do pumpe, ali ne znam da je i ko, sem njega, uhapšen. Niko me o tome nije obavestio dosad, tako da nemam informacija o tome - kratko je prokomentarisao Kaplanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading