Određen pritvor ocu i bratu devojčice iz Bogatića zbog obljube

Autor: Tanjug

Hronika

16.11.2019

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši javni tužilac u Šapcu odredio je pritvor do 30 dana ocu i sinu iz Mačvanskog Metkovića kod Bogatića zbog obljube četrnaestogodišnje ćerke odnosno sestre.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Oni su u pritvoru zadržani zbog sumnje da su počinili dva krivična dela - obljuba deteta iz člana 180. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od pet do dvanaest godina, u vezi sa članom 197 (rodoskvrnuće) za koje je predviđena kazna od šest meseci do pet godina.

Od avgusta prošle godine, pa sve do ovog leta, prema navodima devojčice, otac je kad god bi se iz kafane vratio pijan tražio da skine odeću da bi je posmatrao, mazio i pipkao. I stariji brat ju je, prema njenim navodima, često dodirivao kao da mu nije rođena sestra.

Često se, kako je izjavila policiji, žalila majci, ali ona joj nije pomogla već je štitila oca i sina.

Kada više nije mogla da trpi torturu i sama nije pronašla rešenje da se skloni iz kuće, svoju jezivu priču je prvo ispričala jednoj nastavnici u svojoj školi koja je o svemu upoznala njenog razrednog starešinu.

U utorak je školski tim za sprečavanje nasilja podneo prijavu Centru za socijalni rad, a policija je u četvrtak uhapsila oca i sina.

Devojčica je juče privremeno smeštena u hraniteljsku porodicu u jednom selu kod Bogatića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading