Zemunac likvidiran u ratu srpskog podzemlja! Trta 12. žrtva

Autor:

Hronika

20.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemunac Goran Relić zvani Trta (50), za kojim je Srbija tragala zbog sumnje da je 2009. godine učestvovao u ubistvu Zvonka Pilčevića (37), likvidiran je juče ujutru u Južnoafričkoj Republici! Pretpostavlja se da je ovo nastavak rata u srpskom podzemlju, koji proteklih godina potresa ovu državu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/MUP
Trta likvidiran u Južnoafričkoj Republici! 

Relićevo telo pronađeno je juče ujutru, a zasad nisu poznati detalji njegove likvidacije. Za njim je srpska policija raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pilčevića, inače vlasnika lanca menjačnica "Zvonce", a dosad nije bilo poznato gde se on nalazi.

- Zvonko Pilčević ubijen je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. u Svetotrojeručkoj ulici u Zemunu. On je bio pretučen nasmrt, a njegovo telo pronađeno je narednog dana na trotoaru. Sumnjalo se da je vlasnik menjačnice najpre otet, pa ubijen na drugom mestu, a da su napadači njegovo telo naknadno izbacili iz automobila u pokretu u ovoj ulici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Nikola Bulatović (44) Pidža, Relićev saučesnik u ubistvu Pilčevića prošle godine, uhapšen u Crnoj Gori

Zbog ubistva Pilčevića prošle godine je u Kolašinu u Crnoj Gori uhapšen Nikola Bulatović (44) zvani Pidža. Za Relićem se sve vreme tragalo.

Smrskali mu glavu palicom!

Telo Pilčevića, za čije ubistvo se sumnjičio Relić, bilo je gotovo neprepoznatljivo od brutalnih batina koje je zadobio. Ubijeni vlasnik menjačnice pronađen je bez obuće, u šortsu i majici, a glava mu je bila potpuno smrskana. Sumnjalo se da je pretučen tupim predmetom.

- Bulatović je uhapšen nakon deset godina bekstva po poternici koju je srpska policija raspisala za njim. Spekulisalo se da je motiv brutalnog premlaćivanja Pilčevića bio zelenaški dug od preko milion evra, te da je, pored ovog, ubijeni vlasnik imao još dugovanja. Pričalo se da su zelenaši angažovali osumnjičene da regulišu ovaj dug sa Pilčevićem - dodaje izvor.

Veza Srba i Južne Afrike

MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka

NOVEMBAR 2013. U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin

APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana

MAJ 2018. U Beogradu likvidiran Gorgije Darmanović, saradnik južnoafričke tajne službe

JUN 2018. Dejan Stanković, koji je živeo u JAR, umešan u likvidaciju Darmanovića, ubijen u Kruševcu

JUL 2018. U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu sa ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka

SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, poslovni saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen u sačekuši u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića ranjen na benzinskoj pumpi u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Ubijen Pit Mihalik (50), poznati južnoafrički advokat i branilac Dobrosava Gavrića, optuženog za ubistvo Arkana

MART 2019. Jugoslav Smiljkić (51) ubijen je sredinom marta u Johanesburgu, izrešetan sa 15 metaka

APRIL 2019. Ivan Ðordević, bliski prijatelj Dobrosava Gavrića, upucan je sa više od 20 metaka na parkingu u Brajstonu kod Jahanesburga

Podsetimo, ubijeni Relić je samo jedan u nizu likvidiranih Srba u proteklih nekoliko godina u Južnoafričkoj Republici. On je 12. srpski državljanin koji je od 2011. godine ubijen u Južnoj Africi. Pre njega, u aprilu ove godine, likvidiran je Ivan Đorđević.

- Đorđević je bio blizak prijatelj Dobrosava Gavrića, jednog od optuženih za ubistvo nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana. On je upucan sa više od 20 metaka na parkingu u Brajstonu kod Johanesburga - dodaje naš sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading