Detalji pokušaja samoubistva u Specijalnom sudu: Jeličić je prevario aparate za detekciju i uneo sečivo

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

20.11.2019

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član "Valjevske grupe" Zoran Jeličić (51) isekao je sebi danas u sudnici Specijalnog suda u Beogradu ruku i vrat dok je bio za govornicom. Tom prilikom, kako prenose mediji, Jeličić nije teže povređen, već je zadobio površinske povrede.

Foto: Ilustracija

Iako su bezbednosne mere u Višem sudu u Beogradu na visokom nivou, Jeličić je ipak uspeo da u sudnicu unese predmet kojim je mogao da se povredi.

- Jeličić je sebi naneo površinske povrede, ekipa lekara mu je odmah pružila pomoć. U Sud je uneo mali metalni predmet, veličine oko jednog centimetra, koji pri ulasku u zgradu nije mogao da bude detektovan - kaže Tatjana Tešić, portparolka Suda.

Podsetimo, Jeličić je danas na suđenju izašao za govornicom i rekao: "Sada ću da se ubijem pred svima".

Advokat Jeličića: Obezbeđenje brzo reagovalo

Dragoljub Đorđević, branilac Zorana Jeličića pred Specijalnim sudom, kaže da njegov klijent u sudnici nije sebi naneo povrede koje bi mu ugrozile život. Đorđević je pohvalio obezbeđenje suda za koje kaže da je reagovalo vrlo profesionalno.

- Bio je prekinut pretres jer je čovek ležao sav u krvi. Jeličić se povredio nekim oštrim predmetom, dobićemo zapisnik o uviđaju, povrede su na vratu i drugim delovima tela. Radi se o povredama za koje smo saznali da nisu opasne po život. Jedini koji su na pravi način postupili u današnjem danu jeste obezbeđenje koje je odmah reagovalo i sprečilo katastrofalne posledice - rekao je advokat Đorđević. 

Kako su očevici ispričali, Jeličić je iz čista mira izvadio predmet i počeo da se seče.

- Dva puta je rezao sebe po vratu, a onda i po ruci. U narednom trenutku je pao, krvi je bilo svuda. Kada je to primetio radnik obezbeđenja, odmah je pritrčao i spasio ga - navodi jedan od očevidaca.

Svedoci ovog događaja kažu i da je drama trajala neko vreme, te da to niko nije očekivao od Jeličića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading