Ovo je svima promaklo na "krvavom suđenju" u Beogradu: Jeličićev advokat kažnjen, evo i zašto!

Autor: T. MILOVANOVIĆ - M. Ž. LAZIĆ

Hronika

20.11.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Jeličić (51), jedan od optuženih iz "valjevske grupe", kojoj se na teret stavlja zločinačko udruživanje i ubistvo Željka Đedovića 2009, pokušao je da se ubije u sudnici Specijalnog suda u Beogradu! Suđenje je obeležilo još jedan incident. Sudija Svetlana Aleksić je saopštila da je sa 150.000 dinara kaznila Jeličićevog branioca Dragoljuba Ðorđevića jer je tapšao u pravcu sudskog veća kada se ovo dogodilo, što advokat demantuje.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zoran Jeličić

- Ja nisam tapšao, čudio sam se i rekao: "O, bože", a ona me pozvala. Da li vi zaista mislite da zaslužujete aplauz za ovo? Ovo nije za aplauz - ispričao je detalje nesporazuma advokat i izneo brojne optužbe na račun suda.

Da potsetimo, događaj o kojem bruje svi mediji odigrao se upravo u sudnici, Zoran Jeličić se javio za reč, izašao za sudsku govornicu i uz reči da ne može drugačije da dođe do pravde izvadio iz džepa žilet i sebi prerezao vrat!

Rekao je: "Kada ne mogu da dobijem pravdu, onda ću da uradim ovo" i tada žiletom prerezao obe ruke i vrat!

Tražio izuzeće

- Jeličić je ustao sa optuženičke klupe i vidno nezadovoljan suđenjem, zatražio izuzeće sudije Svetlane Aleksić, koja vodi postupak. Nakon što mu sudija nije dozvolila da završi do kraja obrazlaganje, optuženi je rekao: "Kada ne mogu da dobijem pravdu, onda ću da uradim ovo" i tada žiletom prerezao obe ruke i vrat! Na sreću, petorica stražara suda odmah su reagovala, skočila na optuženog i oduzela mu sečivo iz ruku - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/Pink.rs
Dragoljub Đorđević, Jeličićev advokat

Na lice mesta ubrzo je pristigla i ekipa Hitne pomoći koja je Jeličića, koji je bio obliven krvlju, prevezla na Vojno-medicinsku akademiju. Zahvaljujući brzoj reakciji stražara, on se trenutno nalazi van životne opasnosti. Sudija Aleksić je nakon pauze saopštila da su lekari ukazali pomoć Jeličiću i da je obaveštena da je sebi naneo nekoliko površinskih povreda dubine milimetar, milimetar i po.

Advokat Dragoljub Đorđević, koji zastupa Jeličića, izjavio je da je njegov branjenik bio izrevoltiran time što sudija nije htela da ga sasluša do kraja.

Sudija: U pitanju su rane dubine milimetar, milimetar i po

- Moj klijent je imao sedam razloga za izuzeće, a sudija ga slušala do četvrtog i rekla da će biti doneta odluka, što je njega iziritiralo. Kada je počeo da seče sebe, pripadnici obezbeđenja su skočili, oborili ga, oduzeli oštar predmet. Bio je prekinut pretres, jer je čovek ležao sav u krvi. Jedino je obezbeđenje postupilo na pravi način, odmah su reagovali i sprečili katastrofalne posledice - rekao je Đorđević.

Dosije

Podsetimo, Jeličiću i ostalim optuženim pripadnicima "valjevskog klana" sudi se zbog teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznude i nanošenja povreda. Ova grupa pala je 2009, a njima se na teret stavlja i ubistvo Željka Đedovića, koji je likvidiran aprila te godine. Đedović je ubijen sa četiri hitaca u centru Valjeva, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je upravo Jeličić.

Prošao detektor!

Jeličić je u sudnicu sproveden iz kućnog pritvora. Zasad nije poznato kako je uspeo da unese žilet i, bez problema, prođe detektor metala! Kako saznajemo, najverovatnije je u putanju patrona iz žileta za jednokratnu upotrebu.

 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maskiran u policajca izrešetao žrtvu

Željko Đedović ubijen je u noći između 2. i 3. aprila 2009. ispred šah kluba u centru Valjeva dok je pokušao da uđe u automobil. Sumnjalo se da je motiv ove likvidacije bio dug koji je Đedović imao prema Milanu Lazareviću, koji je označen kao vođa "valjevskog klana".

- Kobne večeri Lazarević je do mesta zločina dovezao Jeličića, koji je potom u uniformi policajca prišao Đedoviću i u njega ispalio smrtonosne hice. Nakon ubistva uhapšen je i policajac Milan Milijanović, koji je kolegama priznao da je službenu uniformu i značku dao Lazareviću, ali da nije znao zbog čega mu treba - pisali su ranije mediji.

Dosije "valjevske grupe"

  • zločinačko udruživanje
  • teško ubistvo
  • iznude
  • nanošenje lakih i teških povreda
  • nelegalno posedovanje oružja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading