Čedomorka iz Leskovca ne ide u zatvor! Krvnički bacila tromesečnu bebu sa 4. sprata, a evo kako je kažnjena za užasan zločin

Autor: Kurir, Republika

Hronika

25.11.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana M. (30), koja je pre tačno godinu dana bacila svoju tromesečnu bebu sa četvrtog sprata stana u Leskovcu, osuđena je na meru obaveznog lečenja, nakon što je utvrđeno da nije bila uračunljiva u trenutku kada je izvršila ovaj užasan zločin.

RepublikaFoto: googlemaps.com/prinskrin
Zgrada sa koje je dete poginulo

Podsetimo, jeziva porodična tragedija dogodila se krajem novembra prošle godine. Ivana, koja je bolovala od postporođajne depresije, iskoristila je trenutak kada je njen suprug otišao do toaleta i bacila sina sa sprata. Nakon toga je stajala i vrištala na prozoru, pa su komšije to čule i pomislile da i ona želi da skoči.

Žena je uhapšena, a bebi, nažalost, nije bilo pomoći.

- Ona je bila na veštačenju neuropsihijatara, koje je pokazalo da nije bila uračunljiva u momentu kada je bacila bebu, pa do suđenja nije ni došlo. Zbog toga joj je izrečena mera obaveznog lečenja i čuvanja samo nekoliko meseci od momenta hapšenja - kazao je dobro obavešteni izvor.

Veštačenje

On je dodao da je majka ubica potom prebačena u zatvorsku bolnicu.

- Tamo će biti sve dok lekari ne utvrde da je ozdravila. Nezahvalno je govoriti o tome kada bi ona mogla da izađe, pošto ova mera može trajati godinu dana, a nekada i više desetina godina, do momenta kada lekari to procene - objasnio je izvor i dodao da se ona u bolnici ponaša dobro i da je veoma mirna.

Komšije ove porodice ispričale su da su Ivana i suprug bili veoma fini i kulturni, ali da su čuli da se ona lečila od postporođajne depresije.

Sumanute misli

- Navodno se lečila mesec i po dana i lekar je savetovao porodici da je ni sekund ne ostavljaju samu, pošto je imala sumanute misli. Ona je kod lekara i otišla na nagovor supruga, uzimala je lekove i išla na kontrole, imala je punu podršku porodice. Međutim, šta se kobnog dana dogodilo, niko ne zna. Iskoristila je momenat kada je suprug otišao u toalet, uzela bebu u naručje, izašla na terasu i bacila mališana - kazale su posle tragedije komšije i dodale da je u stanu u tom trenutku bila i njihova petogodišnja ćerkica.

RepublikaFoto: pixabay.com

Psihijatar Ivica Mladenović pojašnjava da je postporođajna depresija vid psihotične reakcije u kojoj majka nije sigurna da li želi ili ne želi da bude majka.

- Depresija počinje nekoliko nedelja nakon porođaja, kada je stepen napetosti veliki. Manifestuje se mislima koje su u normalnoj situaciji strane, a usmerene su ka novorođenčetu, koje majci postaje teret i napor. Uglavnom pogađa osetljive žene koje imaju prevelika očekivanja od sebe i okoline - objašnjava psihijatar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading