Fatalne mafijašice sejale strah u Aleksincu: Od biznismena iznudile 14.000 evra!

Autor:

Hronika

26.11.2019

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fatalne mafijašice dolijale zbog iznude! Kako Srpski telegraf saznaje, Marija V., Sonja S. i Aleksandar K. uhapšeni su zbog sumnje da su od biznismena Staniše K. iz Donjeg Ljubeša kod Aleksinca, uz pretnju da će mu baciti bombu na kuću i ubiti ga, iznudili čak 14.000 evra!

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Sonja S. i Marija V.

Osumnjičeni su uhvaćeni na delu tokom primopredaje novca, a tom prilikom kod uhapšenog muškarca pronađena je i ručna bomba.

Primopredaja

- Aleksandar K. se sumnjiči da je u više navrata tokom ove godine, uz pomoć Marije V. i Sonje S., od biznismena Staniše K. iznudio pozamašnu svotu novca! Osumnjičeni su nesrećnom čoveku pretili da će mu dići kuću u vazduh i da će ga ubiti ukoliko bilo šta zucne policiji! Kako biznismen više nije mogao da trpi višemesečnu torturu, odlučio je da ih prijavi policiji, koja je ovoj krimi-ekipi napravila sačekušu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

U kući mu našli kratež i kokain

Sem ručne bombe koja je prilikom hapšenja pronađena kod Aleksandra K., policija je u njegovoj kući zaplenila i kratež. Pored oružja prilikom pretresa prostorija pronađene su i dve kesice sa ukupno 12 grama kokaina. Nije poznato da li je droga bila namenjena za ličnu upotrebu ili preprodaju.

7 meseci zatvora treba da robija Aleksandar K. zbog nasilničkog ponašanja

Uhapšena trojka je, kako saznajemo, Staniši K. rekla da će doći kod njega po novac. Pre njihovog dolaska biznismen je od policije dobio 1.000 evra u obeleženim novčanicama kako bi reketaši bili uhapšeni na delu.

- Kobne večeri Aleksandar K. se u pratnji Marije i Sonje pojavio u biznismenovom dvorištu po dogovoreni novac, ali nisu ni slutili da su upali u klopku policije! U trenutku primopredaje novca inspektori su upali u dvorište i pomoću obeležene novčanice konačno stavili lisice na ruke reketašima - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trojka uhapšena kada im je žrtva, po dogovoru s policijom, dala obeležene novčanice

Reketirali imućne?

Policija sumnja da Staniša K. nije jedina žrtva uhapšenih reketaša.

- Zasad nije poznato da li se na meti ovih reketaša našao još neki biznismen. Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti ovog slučaja - navodi naš sagovornik.

Na poternici

Prilikom hapšenja kod uhapšenog muškarca je pronađena i bomba!

- U pitanju je kašikara kojom je Aleksandar K. pretio biznismenu da će mu je baciti na kuću ukoliko ne dobije željeni novac. Inače, on je odranije poznat policiji i iza sebe ima poduži dosije. Za njim je sredinom avgusta ove godine raspisana poternica zbog izdržavanja kazne zatvora od sedam meseci zbog nasilničkog ponašanja - kaže naš sagovornik i dodaje da se sumnja da su mu uhapšene Marija V. i Sonja S. pomagala proteklih meseci u sakrivanju od policije.

Privedenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading