Biće još hapšenja zbog slučaja "Jovanjica": U poslu sa četiri tone marihuane

Autor:

Hronika

28.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza uzgoja više od četiri tona marihuane koju je policija pronašla u ilegalnoj laboratoriji u Staroj Pazovi stoje daleko moćniji ljudi od devet uhapšenih članova grupe, među kojima i vlasnik firme Predrag Koluvija, na čijem imanju "Jovanjica" je pronađena droga.

Foto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, istragom su otkriveni novi dokazi koji će rezultirati novim hapšenjima.

- Pandorina kutija je tek otvorena, a ono što je dosada otkriveno ukazuje da iza možda najveće plantaže marihuane u Evropi ipak stoji neko mnogo moćniji od grupe zaposlenih na ovom poljoprivrednom imanju - kaže izvor iz istrage.

DEKLARACIJA KOSOVA

Dugogodišnji biznis u proizvodnji organske hrane, po čemu je "Jovanjica" najpoznatija u Srbiji, Koluvija je ubrzo proširio i na jedan od veoma unosnih poslova - uzgoj industrijske konoplje, za šta je dobio i dozvolu države. Međutim, prema saznanjima Tužilaštva za organizovani kriminal, u plastenicima "Jovanjice" gajio se kanabis koji, na prvi pogled, izgleda isto kao industrijska konoplja, ali u sebi sadrži daleko veći procenat opojne supstance.

Foto: MUP Srbije

65.581 stabljika sirove marihuane zaplenjeno

Za razliku od industrijske konoplje, proizvodnja, promet i trgovina marihuanom u Srbiji je zakonom zabranjena.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Stanić: Nedopustivo vređanje Rebića

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić kaže da su neprihvatljivi napadi i omalovažavanje rada direktora policije Vladimira Rebića i policijskih službenika povodom spekulacija u vezi sa zaplenom marihuane u Staroj Pazovi.

- Ako pojedini koji nam dele lekcije smatraju da su veći stručnjaci, ovim putem ih pozivam da konkurišu za posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pozivam ih i da se, ukoliko već imaju bilo kakva saznanja u vezi sa navedenim slučajem, obrate tužilaštvu - naveo je Stanić.

- Ono što je posebno zanimljivo, prilikom pretresa imanja i zaplene droge više od pola tone vakuumirane marihune spremne za dalju isporuku imalo je deklaraciju na kojoj je pisalo Kosovo, a kutije kanabisovog ulja Made in Holland. Na ulju kanabisa je čak i cena ispisana u evrima, tačnije pet mililitara košta 349 evra. Dalja istraga utvrdiće put kojim je ova droga trebalo da nastavi - dodaje naš izvor.

Foto: MUP Srbije
Ilustracija

I OTAC U ISTOM BIZNISU

Ne treba zaboraviti da je na istom mestu pre sedam godina takođe otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, ali je tada u poslu sa drogom bio otac uhapšenog Predraga Koluvije Milan, koji je bio suvlasnik firme.

649,4 kilograma osušene i vakuumirane

- I te 2012. godine otkrivena je identična laboratorija, samo manja. U toj akciji otkrivene su tri laboratorije u Srbiji. Dve su bile pune droge, a u Jovanjici je bila isečena droga. Ostali su samo panjevi i kompletna oprema u laboratoriji, koja je bila izuzetno skupocena i sofisticirana. Sama laboratorija podsećala je na proizvodnu halu visoke tehnologije, koja se koristi u legalnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Pored toga, vođa grupe imao je i hangar za uzgoj narkotika na Petrović Salašu u opštini Stara Pazova - podseća sagovornik.

Osim marihuane, i tada je, kao i sada, na plantaži pronađeno oružje, zbog čega je Milan Koluvija dobio krivičnu prijavu.

 

 

 

 

 

POTPIS ZA FOTO

REKORDNA ZAPLENA Droga u "Jovanjici"

VLASNIK FIRME Predrag Koluvija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading