Krstiću preti šest godina robije!

Autor:

Hronika

05.12.2019

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolijao lažni humanitarac Vojkan Krstić! Vlasnik kompanije "Elita gradnja" narednih dana trebalo bi da bude saslušan u tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog zbog divlje deponije na Čukaričkoj padini, saznaje Srpski telegraf. Ukoliko se dokaže njegova krivica, preti mu šest godina robije!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Vojkanu Krstiću preti šest godina robije!

Kako saznajemo, Krstiću se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno zauzimanje tuđeg poseda. Osim vlasnika "Elita gradnje", krivičnom prijavom su obuhvaćene još tri osobe koje su mu pomagale. Kako je naš list već pisao, čelnici grada Beograda su još sredinom avgusta podneli krivičnu prijavu protiv NN osobe zbog divljeg smetlišta koje se nalazi preko puta zgrade FMP. 

Istraga je pokazala da je Krstić jedan od ljudi koji su nelegalno istovarali otpad na gradskom zemljištu na Čukarici. Njegov status je posle istrage tužilaštva promenjen u - osumnjičeni!

Osim zatvorske kazne koja mu preti, Krstić će morati i da nadoknadi štetu, po svemu sudeći višemilionsku

- Saslušanjem svedoka i pomoću dokaza do kojih smo došli utvrdili smo da je Vojkan Krstić jedan od krivaca. Sada i zvanično sprovodimo istragu, posle čega očekujemo podizanje optužnice. Neki od saslušanih su doslovce naveli Krstića kao nalogodavca ovog kriminalnog posla iako je vršio strahovite pritiske na njih - navodi izvor Srpskog telegrafa iz tužilaštva i dodaju da je Krstić i tužiocima u dosadašnjem postupku, gde je sa njim razgovarano u svojstvu građanina, pokušao da prezentuje priču da ima jake veze u nekim strankama, pa čak i u policiji.

150 kamiona dnevno istovaralo šut na deponiji, a Krstić im to naplaćivao do 1.700 dinara

Krstiću se sumnjiči da je godinama nasipao građevinski otpad na ovoj ilegalnoj deponiji. Osim zatvorske kazne koja mu preti, on će morati i da nadoknadi štetu, po svemu sudeći višemilionsku, koju je pretrpeo grad Beograd. Oni će se naknadno izjasniti u vezi sa odštetnim zahtevom i to će ući u zapis optužnice.

Ucenjuje, preti, podvodi...

* Krstić zgrnuo bogatstvo ucenjujući građevinare da šut voze na njegove deponije

* Žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

* Lažno se predstavljao kao humanitarac, ali mu je to bio paravan za mutne poslove

* Vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije

* Radovan Vojnić optužio ga je da je umešan i u lanac prostitucije i da je i njegovu suprugu Aleksandru podvodio

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je 12. avgusta izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici posle nekoliko tekstova Srpskog telegrafa u kojima smo otkrili da Krstić eksploatiše državno zemljište. Odmah zatim, 17. avgusta, Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza. Srpski telegraf je ranije pisao da je u Ulici Milorada Jovanovića bb na Čukarici nasut komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i visini do 15 metara! Godinama je po 150 kamiona dnevno istovaralo šut na toj lokaciji, a o užasu su svedočili i stanari okolnih zgrada...

Kako je Krstić zgrnuo milione

Ima na desetine ilegalnih deponija u Beogradu

Dnevno oko 150 kamiona istovari otpad

U proseku dnevno naplati 1.500 po kamionu

Dnevna zarada iznosi oko 4,5 miliona dinara

Mesečna zarada oko 135 miliona dinara

Godišnja zarada oko 1,6 milijardi dinara

Klupko kriminalnih radnji u kojima se godišnje okrene na desetine miliona evra počelo je da se odmotava nakon što je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su optužili Vojkana Krstića, vlasnika Spasilačkog centra Srbije, da ih ucenjuje i traži od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im naplaćuje od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Svedoci

06.12.2019 18:55

Svedoci jedva cekaju, ima ih na desetine samo iz Kumodraza.....

Pravda

06.12.2019 19:27

A prosirenje optuznice za pljacku beozoovrta ....

Krokodil

07.12.2019 06:18

Hoce li biti pohapseni korumpirani opstinari koji su bili u dilu sa vlasnikom divlje deponije?

Jova

07.12.2019 08:11

A korumpirani opstinari sa vozdovca