Manijak koji je držao decu za taoce u Velikoj Plani poslat na psihijatrijsko veštačenje

Autor: novosti.rs

Hronika

09.12.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Todorović (46) iz Donje Livadice, koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva, upao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, preteći da će uzeti srednjoškolce za taoce, upućen je na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Škola koja je napadnuta

Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje vodi istragu, nakon određivanja pritvora Todoroviću, odlučilo je da se obavi veštačenje duševnog zdravlja Todorivića. Ovo će biti od ključne važnosti za procenjivanje njegove uračunljivosti u trenutku kada je izvršio oružani upad u školu. Takođe, biće jasnije da li je sposoban da iznese odbranu, kažu u Tužilaštvu.

Podsetimo, Todorović nakon hapšenja nije izneo odbranu, a na saslušanju mu je pozlilo, pa se i dalje ne zna motiv za njegov čin.

Na veštačenju je i arsenal oružja koje je ima kod sebe prilikom upada u školu, kao i ono pronađeno u dvorištu porodične kuće.

Todorović je, podsetimo, upao na šesti čas u jedno odeljenje naoružan s automatskom puškom, 3 detonarska štapina, sedam okvira i 12 kutija punih municije sa ukupno 450 metaka. Savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja, nakon čega je uhapšen.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading