Zaječarcu izmerili 2,27 promila u krvi: "Malo sam popio, ali ništa strašno"

Autor: novosti.rs

Hronika

12.12.2019

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajci u Zaječaru bili su juče, blago rečeno, zaprepašćeni kada su zaustavili vozilo kojim je upravljao njihov sugrađanin D. S. (56), koji je u krvi imao – 2,27 promila alkohola u krvi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- To je količina kao da je čovek, u kratkom vremenu, popio najmanje litar žestokog pića – kažu lekari. – U takvom stanju, on ne bi bio u stanju ni da hoda, a kamoli da vozi.

Policajci su zaustavili D. S. koji je bio neobično veseo. Smejao se i kada su ga saobraćajci alkotestirali. A, onda je usledio šok, kada je na alkometru pojavilo da vozač u krvi ima 2,27 promila.

- Kazali smo mu da izađe iz auta, što je D. S. sve vreme se smejući i učinio – kažu saobraćajci. – Priznao je da je "malo popio", ali je kazao "da nije ništa strašno". Neverovatno, ali gotovo da je potpuno normalno hodao.

Policajci su vozilo D.S. isključili iz saobraćaja, a njega odveli u Urgentni centar Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde su se, onda, lekari našli u čudu.

- Vrlo je verovatno da je D.S. bio i pijaniji, ali da je alkohol konzumirao u dužem vremenskom intervalu – objašnjavaju lekari. – U međuvremenu, određena količina alkohola je isparila iz njegovog organizma, ali je on i dalje bio u stanju teškog pijanstva.

U najvećem broju slučajeva, osoba sa ovolikim koncentracijom alkohola u krvi bi samo mogla da spava snom nalik komi, a ne da priča, hoda ili, što je potpuno neverovatno, upravlja vozilom.

Rekorder u Zaječarskom okrugu, ipak je T. M. (35), koga je policija pre par kodina zaustavila da vozi sa 4,5 promila alkohola u krvi, što je količina od koje je taj čovek morao klinički da bude mrtav.

Nakon zbrinjavanja u ZC Zaječar, D. S. je priveden u Policijsku upravu u Zaječaru na trežnjenje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading