Otmičari gepekovali tetku i devojku mladića jer im je "zbog njega propao posao sa azilantima"!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.12.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko R. (25) i Bogdan R. (24) uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su oteli V. Đ. (20) zahtevajući da im isplati novac zbog propalog posla, a onda su kidnapovali i članove njegove porodice.

RepublikaFoto: Printskrin
Foto: Ilustracija

Marko R. i Bogdan R. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična dela iznuda i protivpravno lišenje slobode. Oni su oteli V. Đ. i pokušali da iznude 5.000 evra od njega, jer im navodno nije obezbedio osobu koja bi za njih prevozila migrante.

Nezvanično, sumnja se da su Marko R. i Bogdan R. tražili od oštećenog da ima pronađe pouzdanog vozača koji bi ilegalno vozio azilante do granice.

Ugurao ga u auto

- Međutim, posle izvesnog vremena V. Đ. im je rekao da ne može da nađe vozača, pa su ga oni optužili da im je upropastio posao i zahtevali su da im preda 5.000 evra. Tada je krenu njegov pakao - kaže izvor "Kurira".

Prema njihovim saznanjima, Marko R. je prvi put napao V. Đ. u septembru.

- Tada ga je zajedno sa drugim osumnjičenim ugurao u auto i odvezao ga u blizini opštine Rakovica. Tukli su ga i zahtevali da im isplati 5.000 evra, "jer im je pokvario posao" - objašnjava izvor i dodaje da su ga posle maltretiranja pustili.

Požalio se tetki

Kako se već pisalo u medijima, pretučeni mladić požalio se tetki i devojci i ispričao šta mu se dogodilo, a njih dve su odlučile da stvar preuzmu u svoje ruke. Zakazale su sastanak sa Markom R, na kome se pojavio i drugi uhapšeni Bogdan R.

Umesto da "reše" problem, tetku i devojku zadesila je ista sudbina. Marko i Bogdan su tetku 20-godišnjaka ugurali na zadnje sedište auta, a njegovu devojku u gepek i odvezli ih na nepoznatu lokaciju. Marko R. im je, kako se sumnja, pretio i zahtevao da mu V. Đ. vrati 5.000 evra na ime nepostojećeg duga.

- Tetka je pokušala da reši problem. Rekla im je da nema novca, a Marko R. i Bogdan R. su nasrnuli na nju i ugurali je na zadnje sedište auta, dok su devojku stavili u gepek. Odvezli su ih na tajnu lokaciju, pretili im i tražili novac - kaže izvor i dodaje da je tetka posle ovoga, zabrinuta za svoju bezbednost, ali i bezbednost čitave porodice, slučaj prijavila policiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Osumnjičenima je određen pritvor

Dvojica osumnjičenih su uhapšena i njima je određen pritvor do 30 dana.

- S druge strane, osumnjičeni su ispričali da je V. Đ. u martu od Marka R. pozajmio novac na kamatu. Kako su rekli, dogovor je bio da pare vraća u ratama, ali on je izbegao da izmiri dug, a u ceo slučaj je upleo tetku i devojku. Oni tvrde da je tetka izmislila priču o otmici - kaže izvor.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading