Zoran umro posle 16 dana kome: Vozač koji je pretučen zbog torbe nije izdržao! Njegovom rođenom bratu prepuklo srce od tuge!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

14.12.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na seoskom groblju u Velikom Laolu u petak je sahranjen Zoran Miladinović (55), vozač autobusa iz ovog mesta.

RepublikaFoto: facebook.com/Zoran Miladinović
NIJE IZDRŽAO Zoran Miladinovć

On je preminuo u četvrtak posle višednevne kome, u kojoj je bio otkad ga je napao otac jednog od njegovih putnika. Do večne kuće ispratili su ga porodica, rođaci, prijatelji, komšije, kao i kolege iz kompanije "Ariva Litas", koji su organizovano došli na sahranu.

U Opštu bolnicu u Požarevcu, nesrećni vozač, primljen je 24. novembra. Njega je na peronu glavne autobuske stanice u Požarevcu, posle verbalne rasprave, fizički napao D. M. (56), iz Velikog Gradišta, revoltiran jer je, navodno, iz prtljažnika autobusa nestala torba njegovog sina. Iz Požarevca, bez svesti, Zoran je hitno prevezen u Beograd, gde su se lekari borili za njegov život punih 16 dana. Osumnjičeni D. M. je pobegao sa lica mesta, ali ga je policija istog dana uveče uhapsila i određen mu je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zakonom zaprećena kazna do pet godina. Zasad, tačan uzrok Zoranove smrti još nije saopšten.

- Ništa konkretno o uzroku smrti ne mogu da kažem, sve dok ne stigne zvaničan izveštaj obducenta - rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema pričama Zoranovih komšija, on je bio dobar i vredan čovek i preminuo je, kako kažu, "na pravdi Boga".

- Nastrada naš Zoran ni kriv, ni dužan, i to zbog neke torbe koja je kasnije nađena u autobusu. Da je znao da se ne vraća iz Slovenije, gde je ranije vozio kamion. I stariji brat Nenad mu je preminuo pre devet dana, izdalo ga srce zbog Zoranove kome - kažu komšije.

Zoran i Nenad rodom su iz Petrovca na Mlavi, gde su njihovi sada pokojni roditelji bili čuveni majstori za burek. Zoran je u Velikom Laolu živeo sa suprugom, sinom, ćerkom, snajom, unučetom, tastom i taštom.

Vozači "Arive Litas", vidno potreseni zbog Zoranove prerane smrti, kažu da je on bio divan kolega i odličan vozač.

- Vozači autobusa su nezaštićeni, svako može da ih vređa i napada, pa onda pod stresom moraju da voze i brinu o punom autobusu putnika. Naš kolega nastradao je potpuno nedužan, ali se nadamo da će se u njegovom slučaju sve istražiti i da će pravda biti zadovoljena - rekle su neke Zoranove kolege.

Okolnostima i uzrocima njegove smrti sada se bavi Osnovno javno tužilaštvo, koje čeka izveštaj sa obdukcije. U zavisnosti od toga šta je u njemu navedeno, znaće se za koje krivično delo će napadač na Zorana biti terećen.

U glavnoj ulici u Velikom Laolu svuda tužna "slika" - izlepljene Zoranove ali i umrlice njegovog brata Nenada. Zoranove kolege štampale su posebne umrlice koje su postavili na autobusima na redovnim linijama, u kojima su naveli "tragično preminuo na svom radnom mestu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading