Amerikanci na mukama zbog srpskog narko-bosa koji je moćniji i od El Čapa: Tito švercuje kokain u medu i bananama!

Autor: kurir.rs

Hronika

18.12.2019

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši bokser iz Srbije, poznat u Južnoj Americi po nadimku Tito, kog je američka agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA) označila kao najtraženijeg narko-bosa, moćnijeg čak i od čuvenog vođe meksičkog kartela Hoakina Guzmana El Čapa, kokain u Evropu švercuje najčešće u voću i medu!

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Kako prenose peruanski mediji, istražitelji su u poslednjih godinu dana zaplenili najmanje dve njegove pošiljke i oduzeli mu preko šest tona kokaina.

Dve akcije

- U dve odvojene akcije, pod nazivom "Pčelica" i "Banana", uhapšeno je preko 30 ljudi i zaplenjeno oko četiri tona kokaina skrivenog u medu i bananama, za koji se veruje da pripada misterioznom Titu. U toj velikoj policijskoj akciji uhapšen je i poznati automobilista Fernando de Olazbal, zvani Zevs, inače Titov saradnik - otkrili su istražitelji.

Osim ove velike zaplene, pre desetak dana, u blizini luke Pijata, za koju pripadnici DEA tvrde da je glavna luka iz koje Srbin šalje čist kokain u Belgiju i Holandiju, otkrivena je podmornica u kojoj je bilo skriveno još dve tone droge.

Istražitelji tvrde da je misteriozni Tito, za kog istražitelji zasad znaju da je star između 45 i 50 godina, kao i da je nekada bio bokserski trener u Srbiji, a da već desetak godina živi u Peruu, u zaplenjenim pošiljkama izgubio milione dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za Tita znaju samo da je bio bokser u Srbiji/Foto: Ilustracija

- Napravio je svoj, srpski kartel, koji je po zaradi jedan od najmoćnijih i snabdeva drogom gotovo celu Evropu. Kokain dovoze iz džungle, direktno do luke Pijata. Za transport droge koriste avione, podmornice, prekookeanske brodove, a kao paravan koriste čak i spoljnotrgovinske kompanije. Interesantno je da hapšenje nekoliko desetina pripadnika kriminalne grupe koji rade za njega, ali ni veliki finansijski gubici nisu uspeli da dovedu policiju do njega - objasnili su izvori.

Maradonin "ferari"

Inače, operativci DEA koji rade na lociranju i hapšenju Tita, iako nisu otkrili njegov pravi identitet, došli su do dokaza da je ogromno bogatstvo uspeo da opere i ubaci u legalne tokove kupovinom luksuznih hotela, vila, ali i automobila.

- Skupoceni "ferari" koji je zaplenjen prilikom hapšenja Titovih saradnika, pripadao je fudbaleru Dijegu Maradoni - kažu izvori.

Hapšenje saradnika

Kada je u junu ove godine s tovarom od preko tri tone kokaina uhapšen čuveni automobilista Fernando de Olazbal, čiji je nadimak Zevs, policija je sumnjala da je on zapravo glavni finansijer kokaina koji je iz Perua trebalo da stigne u Belgiju. Međutim, istragom je utvrđeno da je on zapravo samo operativac koji radi za daleko moćnijeg Tita.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

18.12.2019 09:16

Da budemo bar po nečemu prvi.