Osam krimosa uhapšeno u Šapcu: Prodavali lažne pasoše, lične karte, vozačke dozvole...

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

18.12.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam osoba uhapšeno je u Šapcu zbog sumnje da su ove godine izradili oko 2.000 lažih javnih isprava, koje su naplaćivali od 100 do 800 evra.

Foto: Ilustracija

U akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su D. B., R. L., A. P., M. M., R. R., T. T., S. O. i Z. O. i to prilikom primopredaje javnih isprava u Šapcu.

- Oni su uhapšeni jer se sumnja da su od početka ove godine pa do danas izradili oko 2.000 lažnih isprava zainteresovanima i to pasoše, lične karte, vozačke dozvole, registarske tablice i registracione nalepnice za države članice Evropske Unije, koje su kupci koristili za dalje vršenje krivičnih dela. Izradu dokumenata naplaćivali od 100 do 800 evra, u zavisnosti od vrste dokumenta - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela falsifikovanje isprave i udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading