Ispovest glumice iz "Senki nad Balkanom": Moja majka nije diler!

Autor:

Hronika

21.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena jugoslovenska pozorišna, filmska i televizijska glumica Silvija Stojanovska (59) uhapšena je u četvrtak uveče zbog sumnje da je učestvovala u međunarodnom švercu 700 kilograma kokaina iz Španije! Stojanovskoj je nakon saslušanja u tužilaštvu određen kućni pritvor do 30 dana, a sem nje, pao je i njen suprug Vojislav Budisavljević, koji iza sebe ima poduži dosije!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Silvija Stojanovska

Logistička pomoć

- Makedonska glumica sumnjiči se da je pripadnica kriminalne grupe koja je organizovala krijumčarenje narkotika iz Španije u ostale zemlje Evrope, među kojima je i Makedonija, u kojoj dugi niz godina živi i radi. Ona se sumnjiči da pružala "logističku pomoć" dvojici braće iz Makedonije, a jedan od njih je upravo njen sadašnji suprug Vojislav - prenose tamošnji mediji.

Suprug poznate glumice i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom kokainom, a njemu je ubrzo nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

U zatvor poslao i Madam Pepi

Silvijin suprug, a Janin očuh, već se našao u žiži javnosti zbog dilovanja narkotika. Policija je 2010. godine uhapsila Skopljanku Persidu Momirovsku zvanu Madam Pepi zbog krijumčarenja kokaina, a tada se spekulisalo da je pošiljku droge, adresiranu na osumnjičenu, poslao upravo Vojislav Budisavljević.

- Kokain je bio vredan 200.000 evra. Dopremljen je avionom iz Perua preko Frankfurta pa sve do Skoplja - navodili su mediji ranije.

Inače, Momirovska se dovodila u vezu i sa švercovanjem luksuzne garderobe, kako makedonskoj tako i srpskoj estradi.

- U akciji je uhapšen i brat Budisavljevića, kojem su lisice stavljene u Madridu u Španiji. Pretpostavlja se da je policija pratila poslednju pošiljku droge iz Španije i tako razotkrila osumnjičene - pišu mediji.

Inače, uhapšena Silvija majka je poznate mlade glumice Jane Stojanovske Bojić, koja se proslavila u kultnoj seriji "Senke nad Balkanom". Akterka "Senki" tvrdi za naš list da njena majka nema veze sa švercom droge.

RepublikaFoto: Promo foto

Opaka Jovana

Janu Jovanovsku, ćerku uhapšene Silvije, gledali smo u "Senkama nad Balkanom" kao mladu, opaku Jovanu, pobornicu Unutrašnje makedonske revolucionarne organizacije (VMRO). Ova organizacija se u seriji, između ostalog, finansirala od dilovanja opijuma i heroina.

Glumica potresena

- Potresla sam se kada sam čula da mi je majka privedena, ali kratko, jer je ubrzo ustanovljeno da ona nema veze sa dilovanjem droge! Ona je dovedena u vezu sa ovim zbog brata njenog supruga, koji se sumnjiči za šverc droge. Moju majku su bez razloga napali i priveli, ona je nevina - kaže Jovanovska.

Ona dodaje da ovo neće narušiti dugogodišnju karijeru njene majke.

Silvijina karijera

ćerka preminulog glumca Ace Jovanovskog
članica ansambla Dramskog teatra u Skoplju
glumila u brojnim filmovima, serijama i predstavama
dobitnica brojnih umetničkih nagrada

- Ne znam da li njen suprug ima veze sa ovim, to će istraga pokazati. Ono što znam jeste da moja majka nema nikakve veze sa kriminalom! Čule smo se nakon saslušanja, bila se potresla, ali je sada dobro. Određen joj je kućni pritvor, ali ćemo nakon njega tražiti da se brani sa slobode - tvrdi Jana, koja je udata za srpskog košarkaša Andriju Bojića.

Stojanovskoj za ovo delo preti pet godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading