Maja Bađukić puštena na slobodu, Pernić proglašen uračunljivim

Autor: Republika

Hronika

22.12.2019

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat branilac Maje Bađukić potvrdio je za medije da je ona puštena iz pritvora.

RepublikaFoto: instagram.com/Maja Bađikić/Privatna arhiva
Maja Bađukić (okvir) / Davor Pernić

Prema saznanjima medija pre puštanja Maje Bađukić iz pritvora saslušani su svedoci, njeni roditelji, svekrva i još tri osobe. 

Svedoci su saslušani u vezi Majinog kretanja 6. i 7. avgusta 2019. godina, kada je kako se sumnja, u Jabukovcu Davor Pernić usmrtio 4 osobe, Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozeljić.

Pernić je uhapšen 25. avgusta i u prvom iskazu je priznao zločin. 

Međutim, nakon mesec dana pritvora Pernić je na saslušanju kod tužioca naveo da je sve uradio kako bi finansijski pomogao Maji Bađukić u vezi lečenja. Zatim je Pernić nakon mesec dana promenio iskaz i naveo Bađukićku kao saučesnicu. Izjavio je da je ona pucala u dve žrtve i da je uradio sve po njenom nagovoru.

Bađukićeva je zatim po nalogu tužilaštva uhapšena i provela je skoro tri meseca u pritvoru. DNK analizom utvrđeno je da ona nije bila niti na mestu zločina, niti u dodiru sa oružjem kojim je počinjeno četvorostruko ubistvo.

Prema nezvaničnim podacima, u tužilaštvo je stigao psihijatrijski nalaz Pernića u kojem se tvrdi da je on u trenutku zločina bio uračunljiv.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading