MALTRETIRANJE SRBA NE PRESTAJE: Na Kosovu opljačkano šesto srpsko domaćinstvo za dva dana

Autor: Tanjug

Hronika

22.12.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Gračanice opljačkana je kuća porodice Miladinović, što je šesto srpsko domaćinstvo koje se našlo na meti pljackaša u poslednjih 48 sati. Predsednik Opštine Gracanica Srđan Popović je nakon sastanka sa predstavnicima mesnih odbora svih sela najavio hitan sastanak sa predstavnicima kosovske policije i Kfora, prenosi RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na meti lopova i kriminalaca sinoć je bilo domaćinstvo Milana Miladinovića čija kuća se nalazi maltene u centru Gračanice na sto metara od policijske stanice.

Milan Miladinović je naveo da su provalnici ušli kroz prozor.

- Kad smo ušli unutra, u sve tri sobe su stvari bile pobacane, znači od novca ništa nije odneto, samo zlato - rekao je Miladinović.

Sanja Miladinović strahuje za bezbedenost svoje dece.

- Moja deca ovde više neće smeti ni da žive ni da se slobodno kreću - rekla je ona.

Popović navodi da je sa lokalnim savetima obavljen konstruktivan razgovor.

Foto: Tanjug/AP

- Oni će već danas sazvati sastanke po svim mestima u opštini Gračanica gde će obavestiti ljude da treba ovih dana da budu oprezniji, da ne ostavljaju svoje kuće same dok se ova situacija ne bude sredila - istakao je Popović.

U poslednja tri meseca u srpskim sredinama u centralnom Kosovu dogodilo se više od 200 kriminalnih incidenata, a kosovska policija nije rasvetlila nijedno od ovih zlodela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading