Novi detalji nesreće kod Odžaka: Izvučena tela 2 migrantkinje iz Dunava!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

23.12.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tela dve mlade žene, koje su nestale sa još četvoro migranata jutros u Dunavu kada se jutros prevrnuo čamac kojim su pokušali da pređu reku kod Karavukova kako bi stigli u Hrvatsku, izvučena su na obalu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tela je izvukla policija i jedan ribar, a kako je potvrđeno Tanjugu jedna od stradalih migrantkinja je 1991. godište .

Ovo je već treći nesreća slučaj od oktobra ove godine, u kojem su migranti nestali u reci, a iz Komesarijata za izbeglice sa žaljenjem konstatuju da je da je ove godine vise od 20 migranata zivot izgubilo u pokusajima da pređu granicu.


- Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu...To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlazu da bi stigli tamo gde zele - izjavili su iz Komesarijata.

Kada je reč o utapanjima u novembru je došlo do gotovo identičnog nesećnog slučaja popot jutrošnjeg, kada se prevrnuo čamac pun migranata kod Apatina, kod vikend naselja Vagoni.

Oni su pokušavali, takođe preko Dunava, da stignu do Hrvatske. Tada je na čamcu bilo desetak migranata, a šestoro je nestalo kada se plovilo, usled velikog opterećenja, prevrnulo. Policija je tada, izlaskom na lice mesta, zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

Drugi nesrećan slučaj dogodio se 1. oktobra ove godine, kada su se utopila dvojica migranata kod Šida, u Sotskom jezeru. Tada je policiju pozvao čuvar brane na jezeru, a ronilačka jedinica Žandarmerije pronašla je tela migranata. Oni su registrovani u Prihvatnom centru u Šidu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading