Nastradao pred punoletstvo! Maloletni mesar umro u najgorim mukama, kolege ga pronašle crnog, struja mu spržila sve organe

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

25.12.2019

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Živojinović (17) iz sela Boževac kod Požarevca poginuo je u ponedeljak kada ga je u hladnjači mesare "Union MZ", gde je privremeno radio, udarila struja.

RepublikaFoto: facebook.com/ FK BSK 1924 Bozevac
Marko Živojinović

 

Našle ga kolege

- Pomislio je da je nestalo struje i otišao da vidi da li može da učini nešto, pošto se pomalo razume i u struju. Međutim, uhvatio se za kabl ili za grlo na koje se zavrće sijalica, nisam sigurna, i drmnula ga je struja. Udar je bio toliko jak da je on odleteo i pao na pod. Ostao je nepomično da leži, a kolege su ga pronašle nekoliko minuta kasnije. Odvezen je u bolnicu i tamo je preminuo - priča uplakana rođaka i nastavlja: - Bio je sav crn, izgleda da mu je struja spržila sve organe. Telo je na obdukciji, pa se nadamo da će ona pokazati šta se tačno desilo.

Rođaka kaže da je Markova smrt za čitavu porodicu neopisiv gubitak, a da je tuga još veća jer je on za svega nekoliko dana trebalo da proslavi osamnaesti rođendan. - Bio je divan i vredan dečak. Sad je 30. decembra trebalo da postane punoletan. Njegovi roditelji, kao i mlađi brat, očajni su. Ljudi su na lekovima. Planirali su slavlje za njega, a sada mu spremaju sahranu - kaže naša sagovornica i dodaje da je Marko, iako veoma mlad, radio već nekoliko godina.

Pokrenuta istraga

- Završio je školu za mesara i u toj firmi je tri godine bio na praksi. Kada je završio školu, počeo je da radi za njih, ali nije bio prijavljen. Radio je neko vreme, međutim, zbog loših uslova je dao otkaz i posvetio se polaganju vozačkog ispita. Pre tri-četiri meseca opet se vratio na posao u tu firmu. Kao da ga je nešto vuklo tamo - kaže rođaka nastradalog maloletnika.

Živojinovićeve kolege iz firme "Union MZ" nisu znale da objasne kako je došlo do tragedije. - Nemili događaj sa smrtnim ishodom se, nažalost, dogodio kod nas, ali gazda ne želi da daje nikakve informacije dok obdukcija ne bude gotova - rekla je zaposlena.

Kako saznajemo, policija je obavila uviđaj i pokrenuta je istraga kojom bi trebalo da se utvrdi kako je tačno došlo do tragedije. - Obaveštena je i inspekcija rada, koja će utvrditi da li su ispoštovane sve procedure vezane za bezbednost na radu - objasnio je izvor Kurira.

Roditelji neutešni

Za Markom Živojinovićem žale roditelji i mlađi brat, ali i celo selo. - Njegovi otac i majka su se zabavljali kao mladi, ali su se razišli i ona se udala za drugog čoveka, s kojim nije imala dece. Nakon sedam godina, njih dvoje su se opet sreli i venčali se i tada su dobili Marka - priča naša sagovornica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading