Velika potera za Malčanskim berberinom: Policija sve bliže, pretresaju još jednu SUMNJIVU KUĆU!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

26.12.2019

08:00 >> 14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko stotina pripadnika MUP - policajaca, pripadnika Interventne, Žandarmerije i specijalne jedinice sa psima ne posustaje u potrazi za malom Nišlijkom, Monikom Karimanović (12) koju je, kako se sumnja oteo Malčanski berberin, osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović (49) iz sela Malča kod Niša.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Intenzivna potraga!

15.41 - Majka otete devojčice poručila otmičaru da ukoliko ima srca pusti njenu ćerku. Video prilog njenog obraćanja možete pročitati ovde

15.18 - Potraga za Malčanskim berberinom i otetom Monikom Karimanović premešta se u atar sela Glogovac jer u selu Podvis nisu pronađeni nikakvi tragovi. Mediji javljaju da je otmičara i devojčicu prevezao kamion bosanskih registarskih tablica. Vozač kamiona je pušten jer za njim ne postoji nikakva poternica, a vozilo je zadržano radi forenzičkih ispitivanja.

13:40 - Informacije sa terena govore da se krug oko Monike i Ninoslava sužava. Policija je upala u jednu vikendicu i našli su tragove povraćanja devojčice. Sumnja se da su Monika i Ninoslav usled potere pili neispravnu vodu, te usled toga gube snagu i rešenje ovog slučaja je moguće svakog časa.

13.31 - Otac nestale devojčice Monike, Robert Karimanović sa policijom je na terenu i učestvuje u potrazi. On je u izjavi za medije rekao da kako vreme prolazi, sve više strahuje za svoju kćer.

- Što više vremena prolazi, sve više strahujem. Ne osećam se dobro. Trenutno nemamo konkretna saznanja, ali pretpostavlja se da se nalazi na ovom delu gde se sad nalazimo. Istraga ide u tom pravcu - kaže Robert.

12.00 - Policija pretresa još jednu sumnjivu kuću, stvari razbacane na sve strane.

Kako javlja reporter "Blica" policija je sada upala u jednu kuću koja se nalazi u selu Podvis. Vlasnici kuće kažu da u toj kući ne žive, a pronađene su razbacane stvari svuda! Policajci su se preko merdevina popeli na sprat kuće i kroz prozor videli da su stvari razbacane unutra.

- Garderoba je izbačena na krevet iz ormara, a u drugoj sobi se vidi da je neko spavao u krevetu - kaže jedan od policajaca.

U kući nije pronađeno ništa više i policajci su nastavili potragu dalje. Pretres ove kuće vršili su pripadnici Granične policije koji su se danas priključili potrazi za Monikom i manijakom.

11.55 - U potragu za Ninoslavom Jovanovićem i dvanaestogodišnjom devojčicom Monikom Karimanović uključeni su i policijski dronovi.

11.47 - Predsednik Vučić kazao je da je celu noć bio na vezi sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem povodom otmice devojčice Monike Karimanović.

11.29 - N.S. (28) koju je Ninoslav Jovanović silovao 2005. godine duboko je uznemirena poslednjim događajima oko otmice Monike Karimanović.

10.59 - Ninoslav Jovanović je pre oko mesec dana došao u frizerski salon u Malči i tražio da otkupi kosu.

10.16 - Detalj po detalj otkrivaju se delići iz prošlosti Berberina iz Malče.

10.07 - Helikopteri nadleću sela oko Knjaževca, potera u toku. "Samo da dete nađu živo", kaže meštanin Zlatimir. 

10.00 - Majka male Monike ponovo apelovala na Malčanskog berberina da joj pusti ćerku koja je ionako dosta propatila. Ako imaš dušu...

09.48 - Evo šta kažu meštani Rgošta o ovom strašnom slučaju.

09.40 - Potraga usmerena ka selu Vasilj.

09.09 - Kako nezvanično saznajemo, pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac.

Oni su pešice pretražili 12 kilometara duž pruge koju je osumnjičeni Jovanović prešao i uz koju su ga navodno videli kako vuče otetu Moniku (12) iz Niša. On je tu prugu koristio i u vršenju prethodnih krivičnih dela.

Podsetimo, selo Orešac i čitav taj kraj nadomak Knjaževca, osumnjičeni Malčanski berberin poznaje izuzetno dobro jer se u tom selu nalazi kuća jedne njegove sestre. 

Kao izuzetno obučeni za ovakve slučajeve i opremljeni termovizijskim kamerama, pripadnici Žandarmerije su potragu po ovom izuzetno nepristupačnom terenu nastavili ranom zorom. 

Potrazi za nestalom devojčicom pridružili su se i lovci iz Knjaževca i okoline, njih najmanje desetak, koji odlično poznaju lokalni teren i uvek se odazivaju kada je pomoć potrebna.

08.30 - Pripadnici Žandarmerije su u potrazi za malom Monikom u obližnjoj šumi kod sela Rgošte.

Pretražuje se svaki milimetar i to peške uz specijalno obučene pse.

08.00  - Potraga proširena i na selo Rgošte u opštini Knjaževac, Zaječarski okrug. Više od 200 policajaca pretražuje svaki pedalj, ulazi u svaku kuću i detaljno pregleda sve! Uključena Žandarmerija, Interventna, policijska jedinica sa psima.

07.15 - U toku je potraga u selu Podvis, policija sa psima detaljno pretražuje svaku kuću.

Posle celonoćne potrage za devojčicom i otmičarem u okolini Knjaževca, potera i potraga su posle sela Orešac proširene i na obližnje selo Podvis u kojem policija, Žandarmerija i policijski psi detaljno pretražuju svaku kuću. 

 

Podsetimo, mala Monika Karimović (12) nestala je prošlog petka, u 7.25 časova, na putu do škole. Od tada joj se gubi svaki trag.

Slučaj je odmah prijavljen niškoj policiji i od tada se za malenom intenzivno traga. Do obrta je došlo u toku jučerašnjeg dana kada je MUP objavio hitno saopštenje da je Monikin nestanak povezan sa Malčanskim berberinom, osuđivanim silovateljem i pedofilom Ninoslavom J. iz sela Malča kod Niša. 

On je robijao skoro dve decenije za napastvovanje žene i devojčica od kojih su dve koje je vrebao imale po 12 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading