Bahatoj vaspitačici iz Zvečanske odloženo suđenje

Autor: Blic, Republika

Hronika

26.12.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Đurđiji Alimpijević (23), bivšoj negovateljici iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, odloženo je za 7. februar, jer je Maja Lukić, koja je trebalo da govori kao svedok, zakasnila na današnje ročište.

RepublikaFoto: facebook.com/Đurđija Alempijevic/printscreen
Đurđija Alimpijević

Maja Lukić je inače majka jednog od štićenika ovog centra i autorka snimka koji se proširio društvenim mrežama, a na kome se vidi kako Alimpijevićeva bebu grubo drži za nadlanicu i maletene kao džak je baca u krevetac, dok u drugoj ruci sve vreme drži mobilni telefon i gleda u njega, što je pritvno propisima.

Alimpijevićevoj se, međutim, ne sudi samo zbog ovog snimka, već joj se prema optužnom prdlogu na teret stavlja izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne osobe.

Prvo, tako što je kao medicinska sestra grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja na taj način što je zapuštala maloletna lica o kojima je dužna da se stara - nije im uključivala televizor, nije ih puštala iz kreveca, nije im davala igračke, a jedno dete koje je počela da presvlači ostavila je nekoliko minuta samog na dasci za presvlačenje visokoj 1,2 metra.

Prema navodima optužnice, Đurđija je zanemarivala decu i grubo se odnosila prema njima

Drugo, na teret joj se stavlja isto krivično delo jer je, prema optužnom predlogu, jedno N. N. dete u prolazu ošamarila nakon čega je nosila dvogodišnjeg M. N, i to za nadlanicu, grubo i neprimereno tako ga unela u prostoriju i nosila sve do krevetića, pa ga zatim samo jednom rukom, takođe grubo, bacila u krevet.

Sve to vreme neprestano je gledala u mobilni telefon. Zatim je fotografisala drugo dete koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

26.12.2019 13:40

Osuditi je na robiju, bez nanogice i dozivotno zabraniti rad sa decom.Uzas, uzas...jos i samarala tako malo dete....