BIVŠI DIREKTOR JUGOREMEDIJE KRIV: Čeka ga četiri godine robije, a moraće da plati i pozamašnu sumu

Autor: Tanjug

Hronika

26.12.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši generalni direktor zrenjaninske "Jugoremedije" Jovica Stefanović osuđen je na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/T. MILOVANOVIĆ
Viši sud u Beogradu

Stefanović će morati da plati i novčanu kaznu od 2.081.228,76 dinara na ime troškova svedoka, troškova i nagrada veštaka i troškova prevoza okrivljenog, novčani iznos od 2.031.228,76 dinara, a na ime sudskog paušala, novčani iznos od 50.000,00 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude.

U kaznu, koja je izrečena u sredu, 25. decembra, a koja je danas javno objavljena, Stefanoviću će biti uračunato i 10 meseci koje je proveo u pritvoru.

Prema odluci suda, privredna društva "Jaka 80" Radoviš AD i MD "Nini" DOO Niš moraće da plate 682.632.589, odnosno 183.447.070,75 dinara na ime imovinske koristi koja im je pribavljena izvršenjem krivičnog dela, u roku od 90 dana od dana pravnosnažnosti presude.

U istom postupku, okrivljeni Olga Antić i Dobrica Živković oslobađaju se optužbe.

 

 

Kako se navodi u saopštenju, protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Jovica Stefanović, direktorka preduzeća "Nini" Olga Antić i Dobrica Živković sumnjičili su se da su zloupotrebom položaja oštetili "Jugoremediju" za više od sedam miliona evra.

Stefanović je 2002. privatizovao ovu zrenjaninsku fabriku preko svoje makedonske firme "Jaka 80", a posle višemesečnog štrajka većeg dela zaposlenih, koji su i manjinski akcionari "Jugoremedije", država je 2006. raskinula privatizaciju jer vlasnik nije ispunio ugovorene obaveze.

Tada je država ponovo postala vlasnik 42 odsto akcija, a mali akcionari svojih 58 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading