Direktor Kliničkog centra o današnjem stanju male Monike: Osmeh joj je na licu i to je NAJBITNIJE

Autor: blic.rs

Hronika

30.12.2019

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Monika je spavala pored svoje majke. Nastavljaju se analize, a njeno stanje je stabilno", izjavio je jutros direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović.

RepublikaFoto: Republika
Monika Karimanović sinoć kada su je pronašli

Prema njegovim rečima, površinske povrede su sanirane i devojčica se oprovalja.

- Danas nastavljamo intenzivan rad po nalogu ministra sa psiholozima i ljudima socijalne službe kako bi se uz pomoć struke prevazišlo ovo loše iskustvo. Po prijemu, lekari dečje hirurgije su uradili sve što je potrebno. Detetu je bilo hladno, naravno, uspeli smo da stabilizujemo i od sinoć je u stabilnom stanju bez problema - rekao je direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Monika Karimanović (12), koju je pre 10 dana oteo Malčanski berberin od sinoć je posle devetodnevne agonije konačno na sigurnom.

Ona je sa majkom provela noć na Dečjoj klinici u Nišu, a i u narednim danima će ostati ovde kako bi se obavila dalja dijagnostika.

Prema lečima lekara neće biti vršena nikakava intervencija, jer nema ozbiljnijih povreda.

- Ima površinske povrede koje smo sanirali, a ono što je bitno, radi se na psihičkom stanju Monike. Uspeli smo da razgovaramo sa njom, pre svega stručni ljudi i mislim da će to biti u redu - rekao je Radovanovioć za Tv Prva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Radovanović

On je dodao da je devojčica imala povrede koje nisu opasne po život, a da će stručnjaci proceniti koliko će još biti u KC.

- Osmeh joj je na licu i to je najbitnije - rekao je Radovanović.

Sinoć po prijemu u Klinički centar, devojčica je lekarski zbrinuta, viđene su vidljive ogrebotine po rukama i nogama, sa njom je bio psiholog kao i ceo lekarski tim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading