Misterija brutalnog ubistva u Nišu: Dva puta uboden u vrat, pa mu je smrskana lobanja, a NIKO NE ZNA ZAŠTO?!

Autor: Blic, Republika

Hronika

04.01.2020

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije imao neprijatelja, ni sa kim nije bio u zavadi niti je imao dugove. To je ono što mene najviše boli, ko je taj ko se usudio da nešto tako uradi i zašto? Pljačka nije bila motiv. Imao je zlatni lanac oko vrata, pare su ostale u džepu, džip je nađen u gradu. Kakva je to osoba koja može tako nešto da uradi, da ubije čoveka da ga unakazi, kakav godi da je motiv imao. To nikako ne mogu da shvatim“.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ljubinka Dinić (75) iz Niša, čiji je sin Slavoljub Dinić (51) brutalno ubijen 26. decembra na Kameničkom visu u Nišu, a nakon toga je njegovo telo zapaljeno, apeluje na sve ljude koji su možda kobne večeri nešto videli ili čuli da o tome obaveste policiju. Kako je naš list pisao, Slavoljub je ubijen kada je pošao da navodnom kupcu pokaže džip „suzuki samuraj“ koji je oglasio na prodaju preko oglasa za 3.500 evra, a njegovo izmasakrirano i ugljenisano telo nađeno je u ponedeljak.

- Nismo dobili još obdukcioni zapisnik, ali su nam rekli da je zloćudno i mučenički ubijen - da ima dva uboda u vrat i da su mu glavu smrskali tako da nije mogao da se prepozna. Telefon je pao daleko od njega, najverovatnije kada su ga izbacili iz kola - priča Ljubinka kroz suze.

Seća se poslednjih trenutaka sa Sašom, kada ga je molila da ne ide uveče da pokaže auto navodnom kupcu.

-Sklopila sam ruke i molim ga: „Sine, nemoj da ideš, to je meni sumnjivo, ko zna o kakvom se tipu radi. A sin mi je odgovorio: „Bože, mama, pa šta mi može. Ja ću da sednem u kola on pored mene, napravićemo dva tri kruga i vraćamo se. Nemoj ni kapiju da zatvaraš sada ću da dođem“. Tada sam ga poslednji put videla... - priča očajna žena.

Saša je u nedelju došao iz sela Stanjinac na Staroj planini gde ima vikendicu i često ide u lov, samo da bi mladiću koji se predstavio kao kupac vozila, pokazao auto.

- Saša mi je rekao, to je neki dečko, balavac, rekao mu je da je iz Matejevca. On hoće će da kupi džip, a njegov otac će u petak da dođe da izvrše prenos vozila. Saša je dao oglas i napisao da je cena 3.500 evra. Međutim, sada čujem da je on nudio Saši 4.500 evra. Taj mu je telefonirao 10 – 15 puta. Mama, rekao mi je, ovaj neki dečko toliko je uporan da dođe da uzme džip. Saša je bio na godinšnjem odmoru, tek trebalo da radi 31. decembra ali je došao samo da mu pokaže auto. Molila sam ga da ne ide na Kamenički vis, nego bolje da idu do Bubnja, ili neka dođe ovde ako hoće da proba auto. Međutim nije hteo da me posluša... - jada se Ljubinka.

Saše nije bilo ni posle sat vremena a telefon mu je bio nedostupan. Ljubinka je u 4.30 časova pozvala policiju, a ujutro je Sašin zet krenuo da ga traži. Našao je njegovo beživotno telo na izletištu Dabilo.

- Zvali su policiju i Hitnu pomoć koja je samo smrt mogla da konstatuje. Unukin muž nije mogao da mi opiše kakve povrede ima. Rekao je samo, ovo nisu normalni ljudi, ovo su monstrumi. Tu su izbacili njegovo telo, a džip je lociran negde u gradu. U džipu je nađena jedna Sašina patika, nož koji nije njegov i naočare, koje takođe ne pripadaju njemu. Mislila sam da su bile crvene, a one su ustvari bile krvave - priča Ljubinska kroz suze.

Majka ubijenog Nišlije, moli sve koji imaju neku informaciju da obaveste policiju.

- Kakvi su to zlotvori, kakvi su to ljudi koji su ovo mogli da urade. Nema čoveka sa kim Saša nije bio dobar. Bio je druželjubiv, blago lice, nasmejano, vedro. Bio je plemenito jedno čeljade. Sad me muči kako je otišao i zašto je otišao? To hoću da znam, ko je taj i zašto je ubio moje dete. Nemoguće da niko ništa nije video, na tom putu za Kamenicu ima ljudi, nije bilo mnogo kasno. Ako je neko video nešto neka javi policiji - kaže Ljubinka Dinić.

Dvojica ubica?

Sumnja se da su u ubistvu učestvovala dvojica napadača. Navodni kupac džipa je Saši najavio da dolazi sa posla i da će ga dovesti drug i zatražio mu da sipa gorivo da bi se provozali i videli kako ide auto.

Bio je strastven lovac

Saša je radio u službi obezbeđenja jedne kompanije koja ima beznzinske pumpe, a bio je i strastven lovac pa su u njegovu vikendicu na Staroj planini dolazili mnogi na druženje i rekreaciju. Svaki vikend je išao u lov, pa je tako i ovog vikenda bio u Stanjincu. Ljubinka kaže da je bio druželjubiv i sa svima u dobrim odnosima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading