Direktor železnice na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Autor: Tanjug

Hronika

12.01.2020

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Tužilaštvu za organizovani kriminal počela su saslušanja direktora JP "Infrastruktura železnice" Miroljuba Jevtića i ostalih, osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Miroljub Jevtić

Kako Tanjug saznaje, svi okrivljeni nameravaju da negiraju krivična dela, kao i Jevtić, za kojeg su mediji sinoć pisali da je priznao krivicu u policiji.

Pored Jeftića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanvića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Ivana

12.01.2020 09:48

Predsednice, svi koji koradu u zatvor.

Milica

12.01.2020 09:57

Svakom po zasluzi,bio on direktor ili radnik. Za ono sto je ucinio i odgovarace.

Milan

12.01.2020 10:07

Kriminal se mora suzbiti, ko god da je kriv treba odgovarati bez obzira koju funkciju ima.

Futožan

12.01.2020 10:11

Davljenik se i za slamku hvata ali svakako treba istražiti ovo do najsitnijih detalja i proveriti navode uhapšenog jer gde ima dima ima i vatre kaže se u našem narodu.