Od šampinjona do opijata: Dejan je sa suprugom napravio laboratoriju za uzgoj marihuane

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

13.01.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan B. (42) dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj sampinjona. Danas je uhapšen zbog sumje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge. Njegovim hapšenjem potvrđena su saznanja Telegrafa o laboratoriji marihuane u Leštanima.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Zajedno sa njim uhapšena je i njegova vanbračna partnerka Biljana K, sa kojom ima dete. Njemu je određen pritvor, dok je ona puštena.

Kako prenose mediji, Dejan B. se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo pre 36 godina.

Dejan je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za 4 godine, imao 18. Danas je uhapšen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.

Policija je danas u Leštanima u hali pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju ove opojne droge.

Takođe, pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dve plastične kese sa ovom opojnom drogom.

Osumnjičenom D. B. je određen pritvor do 30 dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading