PROSTITUTKE PODVODILI ZA 550 EVRA: Novi detalji iz istrage, otkriveno kako su namamljivali mušterije

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

15.01.2020

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve organizovane grupe koje čine 22 osobe uhapšene su juče u velikoj akciji policije i tužilaštva zbog sumnje da su 11 meseci iznajmnjivali stanove u kojima su angažovali devojke radi prostitucije, a među uhapšenima je i jedan policajac iz Beograda. Uhapšene su i devojke koje su podvodili.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Akcija policije: Hapšenje prostitutki i makroa

Lisice su na ruke stavljene Darku T. (45) i Saši G. (47), koji su označeni kao vođe prve seks-bande, ali i Miroslavu T. (45), koji je bio na čelu druge grupe.

Naime, sumnja da se da su oni od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije i Bosne i Hercegovine u većem broju iznajmljenih stanova angažovali žene radi pružanja seksualnih usluga većem broju ljudi.

Do mušterija su dolazili na taj način što su seksualne usluge oglašavali sredstvima javnog informisanja, a kako bi prikrili kriminalne aktivnosti i svoj identitet, kao i identitete žena, svima dali nadimke.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Pale tri grupe makroa 2019.

Prošle godine raskrinkane su tri grupe makroa. Mihailo Maksimović i njegov brat Dušan Milenković uhapšeni su martu prošle godine, nakon što su odlučile da progovore devojke koje su u jednom beogradskom hotelu uhapšene sa turskim državljanima. Pripremno ročište pred suđenje zakazano je za 26. februar ove godine. Dva meseca nakon njih uhapšeni su supružnici Jasmina (44) i Goran Nikolić (50) iz Mirijeva, njihova deca Kristina (24) i Miroljub (19), rođak Bajram Demiri (46) i Goranova snaja Marina Radosavljević (38) koji su u maju uhapšeni zbog sumnje da su podvodili devojku (19). Svi su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznanju krivice krajem oktobra. U drugoj akciji uhapšen je Goranov brat Zoran Nikolić, njegova žena Marine Radosavljević i Andrijana Stojanović zbog trgovine ljudima i protiv njih je optužnica potvrđena početkom decembra.

 

 

- Sumnja se da su organizatori seks-mafije sebi i devojkama, koje su iz provincije došle u Beograd, davali nadimke da bi prikrili identitet i seks-biznis u koji su se upustili. Devojke su imale nadimke poput "gospodarica", "robinja" i "Lolita". Posle toga su na raznim sajtovima, u rubrici lični oglasi, objavljivali gole fotografije devojaka i njihove generalije. Navodili su šta sve vole da rade u seksu i na šta su sve spremne da bi usrećile klijente! Pored fotografije ostavljali su broj telefona, na koji su se javljale privedene žene - kaže izvor "Kurira" iz istrage.

MUP je saopštio da se organizatori ove kriminalne grupe sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz, kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Novac od obavljenog "posla" organizatori su, kako se sumnja, preuzimali lično, ili preko pripadnika grupe, a zatim su ga delili među sobom, shodno dodeljenim zadacima.

Oni su na ovaj način pribavili znatnu protivpravnu imovinsku korist. Naime, kako se vidi iz snimka hapšenja koji je MUP objavio, među pronađenim dokazima u jednom od stanova je i sveska u kojoj se vidi evidencija naplata od 100 pa do više od 550 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading