VOĐE ŠKALJARACA UBIJENI U ATINI

Autor: Republika

Hronika

19.01.2020

20:33 >> 20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Dedović i Stevan Stamatović, za koje se smatra da su vođe škaljarskog klana, ubijeni su u Atini, saznaje Republika.

Foto: Ilustracija

Prema preliminarnim informacijama, Dedović i Stamatović likvidirani su u Voskopula kafani dok su sa sedeli sa ženama i decom.

Prema informacijama kojima raspolaže Republika, tada su im prišla četvorica napadača i brutalno ih likvidirala.

Kako saznajemo, povređena je jedna žena, a crnogorski portal borba.me iznosi nezvanične tvrdnje da se radi o ženi Stevana Stamatovića.

Grčka policija pokrenula opsežnu istragu i pokušava da uđe u trag napadačima.

Prema prvim informacijama, četiri počinioca sa kapuljačama upala su u lokal i pucali su iz automatske puške u poseban sto za kojim je bilo 10 ljudi.

DEBEO DOSIJE

Inače, i Dedović i Stamatović su od ranije i više nego dobro poznati srpskoj policiji, ali i policijama u regionu.

Za Dedovićem je poternica raspisana zbog sumnje da je sa Jovicom Vukotićem (koji je u ekstradicionom zatvoru u Beogradu, gde čeka odluku o izručenju Crnoj Gori) i Milićem Minjom Šakovićem u martu 2016. godine pucao na Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

 

 

Od tada je Dedović u bekstvu.

Takođe, prema pojedinim informacija, Dedović je stajao iza šverca oko tone kokaina vrednog 300 miliona evra, koji je zaplenjem u Rumuniji.

- Ispituju se operativna saznanja da su njih dvojica uložila novac u ovaj tovar koji je iz Južne Amerike morskim putem stigao do Rumunije i koji je odatle trebao da bude prošvercovan preko razgranate mreže saradanika kopnom ka zemljama Zapadne Evrope. “Posao“ im se izjalovio kada je prošle srijede u okrugu Tulča pronađen kilogram kokaina koji je ispao iz kombija bukureških tablica prilikom utovara. Dva dana kasnije na obali Crnog mora, nedaleko od mesta Sveti Đorđe, pronađen je prevrnut brod, registrovan u Rumuniji, sa rekordnih 1.040 kilograma kokaina, čistoće oko 90 odsto - naveo je tada izvor iz istrage.

UBISTVO STANKOVIĆA

Sa druge stane, Stamatović se dovodio u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Naime, kako su tada pisali mediji Stamatović je zajedno sa još jednom osobom bio u Beogradu u vreme ubistva Stankovića.

- Indikativno je da su oba mladica boravila u Beogradu u vreme ubistva i istog dana napustila Srbiju, a da se nisu vratili u Crnu Goru - naveo je tada izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ati

19.01.2020 22:30

samo napred tako treba. Od ovakvi treba ocistiti drustvo.