Žene likvidiranih "kavčanina" u Atini dobile amneziju: Policiji rekli da se ne sećaju ničega i da nemaju pojma

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

20.01.2020

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atina je u šoku nakon ubistva dvojice visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43).

RepublikaFoto: youtube.com/ NotosNet
Obračun u Atini

U trenutku likvidacije sedeli su u restoranu sa decom i suprugama, koje su rekle su da se ne sećaju šta se dogodilo. Naime, dve žene, ne samo da nisu dale nikakve informacije o osobama za koje sumnjaju da su iza ubistava, već su grčkoj policiji rekle da se ne sećaju gde borave, prenosi grčki mediji.

Tačnije, žene su rekle da su oni došli iz Srbije u Grčku kako bi proveli praznike sa svojim porodicama i da vide svoju decu. Policiji su rekle da ne znaju gde su Stamatović i Dedović odseli. Takođe, istakle su da su došli taksijem.

Jedna od udovica žrtava rekla je policiji da je znala da je njen suprug begunac, ali obe su istakle kako nisu upoznate sa njihovim profesionalnim aktivnostima i njihovim učešćem u kriminalnim krugovima. Policija je kod žrtava pronašla kreditnu karticu, nekoliko ključeva i novčanicu od 500 evra.

Mediji navode da su Dedović i Stamatović imali bogat kriminalni dosije. Za njima su raspisane poternice, a dovode se u vezu sa više različitih mafijaških obračuna, stvaranja kriminalnih grupa, sumnje da su i sami učestvovali u ubistvima i eksplozijama na crnogorskom i srpskom asfaltu.

Dedović i Stamatović bili su međunarodno traženi i zbog nekih ozbiljnih zločina, o kojima je bio obavešten i Interpol.

 

 

Igor Dedović je, inače, jedan od vođa "škaljarskog" klana, a Stevan Stamatović i njegova petočlana grupa nedavno su osuđeni u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Nikšićanina Radojice Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila "golf 5", u maju 2017. godine.

Stamatović je bio u bekstvu, osuđen je na 12 godina.

U likvidaciji je učestvovalo četvoro maskiranih napadača sa kapuljačama, koji nisu marili za to što su u trenutku napada za stolom sedela tri mališana uzrasta od 6 do 10 godina. Nakon krvavog pira, napadači su mirno izašli iz restorana, seli u automobil i pobegli u nepoznatom pravcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading