UBICE IZ SRBIJE IZREŠETALE ŠKALJARCE! GRCI TVRDE: Trojica Srba umešana u masakr u Atini

Autor:

Hronika

21.01.2020

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija i dalje traga za ubicama koji su likvidirali vođe "škaljarskog klana" Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) dok su ručali sa suprugama i decom u poznatom atinskom restoranu "Voskopola".

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Škaljarci likvidirani u restoranu "Voskopola"

Kako prenose grčki mediji, zbog sumnje da su umešani u ovaj stravičan zločin, policija traga za trojicom državljanina Srbije!

Izbrisani brojevi

Kako prenosi grčki sajt Skai.gr, samo dan pre brutalnog zločina policija je u južnom predgrađu Atine privela trojicu muškaraca iz Srbije koji su kod sebe imali pištolje sa izbrisanim serijskim brojevima. Oni su uspeli da prevare policajce, pa su se ubrzo našli na slobodi, nakon čega su nestali. Sada se ispituje da li su upravo oni umešani u likvidaciju "škaljaraca".

- Policija istražuje čudan incident koji se dogodio dan pred ubistvo Dedovića i Stamatovića, a koji bi mogao biti povezan sa zločinom u restoranu "Voskopola". U subotu uveče u jednoj kafeteriji na Glifadi izbio je sukob između grčkog državljanina i trojice stranaca, koji su malo više popili. Oni su mu u jednom trenutku pripretili pištoljem, a kada su napustili lokal, Grk je alarmirao policiju - prenose lokalni mediji.

 

 

Rat do istrebljenja odneo desetine žrtava

Krvavi rat između kavačkog i škaljarskog klana, koji je počeo 2014. godine sa nestankom 200 kilograma kokaina iz stana u luci u Valensiji u Španiji, dosad je odneo više desetina žrtava! Poslednje u nizu su i vođe "škaljaraca" Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43), bliski saradnici Filipa Koraća, koji su brutalno likvidirani u nedelju u poznatom atinskom restoranu "Voskopula" u Grčkoj.

Ovom likvidacijom zadat je dosad najjači udarac ovom klanu, a pretpostavlja se da je to samo početak niza osveta koje će tek uslediti zbog ovog zločina!

- Oba klana, u kojima je likvidirano oko 50 ljudi, pretrpela su velike gubitke. Serija profesionalnih ubistava započeta je pre šest godina, kada se jedna kriminalna grupa, nakon nestanka pošiljke od 200 kilograma kokaina, podelila na dve. Pretpostavlja se da je ovo samo početak, te da će zločini tek da uslede - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

Srbi su policajcima dali lažna dokumenta, tek kada su pušteni otkriveno da se radi o osobama sa poternice

ŠKALJARSKI KLAN

Igor Dedović (43), vođa škaljarskog klana, ubijen u nedelju u Atini

Goran Radoman (37), ubijen februara 2015. u Beogradu
Jovan Vukotić (39), u zatvoru, čeka izručenje u Crnu Goru
Igor Vukotić, u bekstvu
Goran Đurićković, ubijen oktobra 2015.
Dalibor Đurić, ubijen 2016. iz snajpera tokom šetnje u zatvoru Spuž
Stevan Stamatović (43), ubijen u nedelju u Atini
Milić Minja Šaković (32), na slobodi
Marko Šaković (35), na slobodi

 

KAVAČKI KLAN

Radoje Zvicer, vođa klana, trenutno u bekstvu
Slobodan Kašćelan (57), brani se sa slobode
Davorin Baltić (41), ubijen januara 2018. u Beogradu
Igor Božović, u zatvoru Spuž
Vladimir Roganović (31), ubijen decembra 2018. u centru Beča
Mario Milošević (39), uhapšen jula 2018. u Prištini

Kako se navodi, policija je odmah izašla na teren i na licu mesta zatekla osumnjičene muškarce.

- Jedan od njih trojice je pokušao da pobegne kada je ugledao policijske službenike. On je tada bacio jedan pištolj i krenuo da beži, ali su ga policajci sustigli i stavili mu lisice na ruke. Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađena ukupno dva pištolja sa izbrušenim serijskim brojevima. Dvojica su imali hrvatske papire, a jedan srpska dokumenta - navodi se u tekstu.

Menjali stanove

Oni su odmah privedeni u policijsku stanicu, a nakon saslušanja sudija im je izrekao meru zabrane napuštanja mesta prebivališta na kojem su bili prijavljeni dok se ne završi istraga i pustio ih na slobodu. Ipak, ubrzo nakon njihovog puštanja, otkriveno je da su osumnjičeni imali lažne isprave kod sebe!

- Na osnovu otisaka prstiju dvojice muškaraca koji su se izjasnili kao Hrvati ustanovljeno je da su njihova dokumenta zapravo falsifikovana i da je reč o dvojici srpskih državljana starih 34 godine, za kojima je raspisana međunarodna poternica zbog zločinačkog udruživanja i trgovine drogom. Policija sad pokušava da im uđe u trag - navodi ovaj sajt.

Zasad nije poznato da li ovaj događaj povezan sa likvidacijom Stamatovića i Dedovića, a policija intezivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading