POZAJMLJIVAO NOVAC I NIJE VRAĆAO: Kriminalna prošlost muškarca koji se upucao ispred Skupštine

Autor: Tanjug

Hronika

23.01.2020

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Beograda ispred Skupštine Srbije oko 19 sati Vlastimir Šever je izvršio samoubistvo. Šever je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

RepublikaFoto: Republika
Ubio se na stepeništu Skupštine

Sredinom 2017. godine u zajedničkoj akciji MUP-a i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvrsiteljkom Svetlanom Devrnjom zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja koji su vršili na taj način sto je Devrnja prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, a koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali Ševeru.

 

 

On deo novca zadržavao za sebe, a veći deo predavao Devrnji.

Šever se već neko vreme krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao.

U jednom periodu tokom 2018. godine Šever je bio vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobegao iz Stare Pazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading