GRCI DOBILI POTVRDU OD SRPSKE POLICIJE: Ubistvo škaljaraca povezano sa egzekucijom na Bežanijskoj kosi

Autor: Tanjug

Hronika

24.01.2020

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljani Srbije koji su s lažnim hrvatskim pasošima uhapšeni 6. januara na Glifadi u Atini bliski su kavačkom kriminalnom klanu, otkrila je grčka policija, navodeći da postoji velika verovatnoća da su povezani sa likvidacijom vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) 19. januara u Atini!

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Policijski uviđaj u restoranu Vaskopula

Kako prenose grčki mediji, na osnovu razmene informacija sa kolegama u Srbiji i Crnoj Gori, policija te zemlje smatra da su hapšenje trojice Srba 6. januara i dvostruko ubistvo 19. januara povezani, ali i da je likvidacija koja se 17. januara desila u Beogradu, na Bežanijskoj kosi, takođe povezana sa ova dva slučaja.

- Iako je na prvi pogled sve delovalo kao slučajnost, hapšenje trojice muškaraca u jednom baru na Glifadi, ubistvo Marka Vukovića (41) u Beogradu, a potom i egzekucija u restoranu u Atini jesu povezani. Uhapšeni na Glifadi kod sebe su imali pištolj kalibra 9 milimetara, sa kog je obrisan serijski broj, 19 metaka i falsifikovane lične karte.

 

 

Međutim, posle razmene informacija sa kolega iz Srbije i Crne Gore, utvrđeno je da su oni zapravo srpski državljani, bliski kavačkom klanu, koji je u ratu sa „škaljarcima" - izjavio je izvor grčkih medija. 

On objašnjava i da su trojica uhapšenih puštena da se brane sa slobode, ali da su potom nestali i da policija nije uspela da im ponovo uđe u trag.

- Kolege iz Crne Gore obavestile su nas da sumnjaju da je ubistvo Dedovića i Stamatovića odmazda za ubistvo Vukovića u Beogradu, koji je bio blizak vođi kavačkog klana - potvrdili su grčki istražitelji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading