Predao se Novopazarac koji je pobegao iz pritvora

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.01.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopazarac E.B. (28), koji je pobegao nakon što mu je određen pritvor do 30 dana zbog napada i ometanja policajca tokom vršenja dužnosti, predao se sinoć u pratnji advokata, prenose mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je uhapšen pre desetak dana, nakon višeminutne jurnjave novopazarskim ulicama, posle čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Prvobitni zahtev Osnovnog tužilaštva da mu pritvor bude produžen do 30 dana, kako ne bi pobegao, Osnovni sud je odbio i E.B. pustio da se brani sa slobode.

Tužilaštvo je na takvu odluku uložilo žalbu, a Veće Osnovnog suda je usvojilo i E.B. odredilo pritvor do 30 dana, međutim, on je pre toga pobegao. Policija je raspisala potragu, a posle nekoliko dana u bekstvu E.B. se pojavio u zgradi Policijske uprave.

Iz Osnovnog tužilaštva nam je ranije rečeno da je E.B. višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela i da je više puta osuđivan.

Podsećamo da je E.B. uhapšen nakon što je policija imala saznanja da se u automobilu marke BMW, kojim je upravljao, nalazila izvesna količina droge.

- On se oglušio o naredbe policije da zaustavi vozilo, pa je manevrisanjem udario jednog policajca, nanevši mu lakše povrede i oštetivši tom prilikom nekoliko parkiranih automobila – rekao je izvor iz policije.

Nakon toga se u poteru za E.B. uključilo više policijskih patrola, a posle nekoliko minuta žestoke jurnjave uspeli su da ga zaustave i uhapse na Jošaničkom keju.

- Dok je bežao, E.B. je iz automobila u reku Jošanicu bacio paketiće u kojima je, kako sumnjamo, bila droga – dodao je izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, E.B. je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora, a policiji je poznat po izvršenju brojnih krivičnih dela.

Pre deset dana, njegov brat A.B. (37) ranjen je u nogu kada je nepoznata osoba pucala u njega u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru.

Pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici, a policiji je rekao da nije video i da ne zna ko bi mogao da puca u njega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading