ŠOK OBRT! Deda (70) tvrdio da ga šalju na psihijatriju jer voli bivšu (20): Otkriven UŽAS koji se krije iza ove priče

Autor: informer.rs

Hronika

28.01.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni sud u Nišu izrekao je meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici Siniši V. (70) iz sela Krušce jer je progonio devojku (20).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je svoju žrtvu pratio skoro godinu dana i zahtevao od nje seksualne odnose preteći joj da će je ubiti. Kako je ustanovljeno da je neuračunljiv usled dugogodišnjeg alkoholizma, starac je upućen na psihijatrijsko lečenje.

Kako je utvrđeno tokom postupka za izricanje mere bezbednosti, Siniša je od septembra 2017. do avgusta 2018. godine dolazio u kafić u Nišu u kojem je devojka radila kao konobarica i maltretirao je.

- On me je svakodnevno čekao ispred kafića, pretio mi je, tvrdio je da ima nož, da će me ubiti. Govorio je da će na mene baciti bombu, nudio mi je novac za seks i to pred gostima kafića. Nisam htela da ga prijavim, nadala sam da će prestati, a odlučila sam da se obratim policiji kada je došao kod mojih roditelja i pokušao da sa njima uspostavi prijateljske odnose. Tada sam shvatila da neće prestati i pozvala sam policiju – kazala je pred sudom žrtva proganjanja.

Ona je istakla da sa starcem nikada nije bila u vezi.

- Uporno sam mu govorila da mi se ne približava, da me ostavi na miru, ali je on nastavio da me proganja – rekla je dvadesetogodišnjakinja.

Psihijatrijskim veštačenjem je ustanovljeno da Siniša boluje od hroničnog moždanog psihosindroma, odnosno demencije nastale zbog dugogodišnje zavisnosti od alkohola.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mlada konobarica mesecima trpela manijaka/Foto: Ilustracija

- Kako je ustanovljeno da je Siniša nesposoban da shvati značaj svojih dela i da upravlja svojim postupcima nije mogao ni da učestvuje u postupku koji se protiv njega vodio. Komisija veštaka je ustanovila da postoji ozbiljna opasnost da će ubuduće ponoviti slično ili teže krivično delo pa je iz tog razloga predložila meru bezbednosti obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi.

Advokat se žalio na prvostepenu sudsku odluku, ali je Viši sud potvrdio čime je postala pravosnažna, pa će Siniša uskoro morati na psihijatrijsko lečenje. Koliko će ostati u ustanovi zavisi od procene lekara koji će odlučiti da bude pušten iz bolnice tek kada ustanovi da više nije opasan po okolinu.

Meštani Krušca za Sinišu nemaju nijednu dobru reč.

- I njegovi ukućani su strahovali za život, vrlo je agresivan i ovo mu nije prvi put da napada ljude. Zbog pijanstva je i imovinu rasprodao, svi su bežali od njega jer su znali da je neuračunljiv. Po selu je pričao da se sa tom devojkom zabavljao, da joj je davao novac jer nije pri sebi – kažu Sinišine komšije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading