Srbija definitivno izručuje "škaljarca" Vukotića Crnoj Gori!

Autor: Tanjug

Hronika

28.01.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo pravde Srbije dalo je saglasnost da se Kotoranin Jovan Vukotić (38) izruči Crnoj Gori koja ga traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja i veruje da je visoko pozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", saznaje Tanjug iz crnogorskih izvora.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online
Foto: Ilustracija

Molba za izručenje je usvojena nakon pravosnažne odluke beogradskih sudova prema kojoj su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje. Vukotić je od 6. decembra u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, a nakon ove odluke u narednim danima treba da bude predat domaćim pravosudnim organima.

Očekuju se najviše mere bezbednosti prilikom primopredaje Vukotića, kao i da će datum izručenja biti čuvan u najvećoj tajnosti. Vukotićev branilac iz Beograda advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže da nema informaciju o trenutku u kom će njen klijent biti izručen u Crnu Goru.


- Lično nemam i ne želim da imam. Smatram da to ne treba da interesuje nikoga osim državnih službi Srbije i Crne Gore, čiji je to posao, kao i da bi takav podatak trebalo da predstavlja službenu tajnu - rekla je Dobričanin Nikodinović Tanjugu.

Ona upozorava na stepen ugroženosti Vukotićeve bezbednosti i smatra da onaj ko bude imao informaciju o njegovom izručenju, ne treba javno da je objavljuje.
Foto: Ilustracija

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine, kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.


Kaznu od 15 meseci je odslužio u Srbiji. Crna Gora Vukotića traži zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljenog nošenja oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Povodom istrage koja se protiv njega vodi u Crnoj Gori, Vukotić je prošlog leta ispitan u Beogradu i tada je negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju. On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara ove godine, zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading