Srbija izručuje vođu "škaljaraca" Crnoj Gori: "Kavčani" spremaju ubistvo Vukotića u zatvoru!

Autor:

Hronika

29.01.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska ministarka pravde Nela Kuburović potpisala je odluku o izručenju vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića Crnoj Gori, prenose podgorički mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

I srpski i crnogorski zvaničnici ovaj transfer čuvaju kao najveću državnu tajnu, a iz straha da mu "kavčani" spremaju likvidaciju, mere bezbednosti podignute su i u zatvoru gde će Vukotić biti smešten!

Vanredno stanje

- Posle neuspelog pokušaja da ga otruju u zatvoru u Beogradu, gde čeka ekstradiciju, postoje operativna saznanja da će članovi "kavačkog klana" ili njihovi plaćenici na sve načine pokušati da ostvare svoj pakleni naum čim Vukotić kroči na tlo Crne Gore. Zato se ruta kojom će vođa "škaljaraca" biti prebačen u zatvor drži u strogoj tajnosti, a u spuškom zatvoru je vanredno stanje - tvrdi dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Jovan Vukotić, koji je u Srbiji odležao petomesečnu kaznu zatvora zbog falsifikovanja isprava, postao je glavna meta "kavačkog klana" posle nedavne likvidacije njegovih bliskih saradnika Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

RepublikaFoto: Dejan Briza
Veselin Vukotić

- "Kavački klan" je trenutno u prednosti i pokušaće to da iskoriste i sa lica zemlje zbrišu "škaljarce". Trn u oku im je Jovan Vukotić, a broj dva na njihovoj listi za odstrel je njegov brat Igor, koji je još u bekstvu. To više nije samo rat oko prevlasti u trgovini kokainom, već ima i elemenata krvne osvete. Jovanov i Igorov otac Veselin Vukotić ubijen je 20. aprila prošle godine ispred svoje kuće i time je poslata jasna poruka da niko od muških glava neće biti pošteđen - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/RUDAR7

Čitulja za Dedovića: Nećemo posustati

U Podgorici je juče uz velike mere bezbednosti sahranjen Steven Stamatović, koji je zajedno sa Igorom Dedovićem izrešetan pred očima žena i dece dok su ručali u jednom atinskom restoranu. Dan ranije Dedović je sahranjen na groblju Vrbice u Dobroti. Jedna od čitulja u novinama, potpisana samo imenom "Jovan", privukla je veliku pažnju jer su svi gotovo sigurni da se radi o Vukotiću.

- Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono zašto bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustanemo - napisano je u oproštajnoj poruci.

Advokati "ne žele da znaju"

- Informaciju o trenutku kada će Jovan Vukotić biti izručen Crnoj Gori lično nemam i ne želim da imam. Smatram da to ne treba da interesuje nikoga osim državnih službi Srbije i Crne Gore, čiji je to posao. Po mom mišljenju, i onaj ko bude imao informaciju o izručenju Vukotića ne treba javno da je objavljuje s obzirom na stepen ugroženosti njegove bezbednosti - naveo je juče Vukotićev branilac advokat Zora Dobričanin Nikodijević.

Da boravak iza zidova zatvora nije garant preživljavanja, upravo su "kavčani" više puta dokazali. Beogradska policija nedavno je uhapsila četiri osobe za koje se sumnja da su po nalogu "kavčana" nameravale da ubiju Vukotića. Kod njih je pronađen cijanid, koji su, kako se sumnja, hteli da stave u hranu koja je jedna devojka Vukotiću nosila u zatvor. Takođe, upravo je jedan član "škaljarskog klana" Dalibor Đurić u septembru 2016. godine ubijen hicem iz snajpera dok je šetao u zatvorskom krugu u Spužu!

Smrt vreba iza zidina

  • Jovicu Vukotića nedavno pokušali da otruju cijanidom u zatvoru u Beogradu
  • "Škaljarac" Dalibor Đurić ubijen hicem iz snajpera tokom zatvorske šetnje u Spužu

Kašćelanova ćelija

- Donedavno je u jednoj od ćelija u Spužu bio i Slobodan Kašćelan, jedan od vođa "kavačkog klana" koji je u međuvremenu uz kauciju pušten da se brani sa slobode. Moguće je da će Vukotić biti u istoj ćeliji u kojoj je bio njegov krvni neprijatelj jer se i on nalazio u nekoj vrsti izolacije. "Škaljarci" koji su bili na robiji pokušali su da dođu do Kašćelana, nema sumnje da će i "kavčani" koji su iza rešetaka pokušati da dođu do Vukotića - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading