JEZIV SLUČAJ kod Šapca: Lopov promašio raku prilikom pljačke, pa iskopao grob do pola - Miletu pozlilo, policajcima pripala muka od prizora

Autor: Novosti, Republika

Hronika

30.01.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šabačka policija podnela je prijavu protiv nepoznate osobe, koja je 19. januara oskrnavila humku Dobrinke Čanković na groblju u obližnjem Culjkoviću. Ovu informaciju, za medije, potvrdili su iz osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, gde kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju ovog čina.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

- Potresao sam se kada sam ugledao raskopan majčin grob i od tog prizora, verujte, još mi nije dobro - priča. Došli su policajci i ljudi nisu verovali svojim očima - Mile Čanković, sin pokojne Dobrinke.

Čanković kaže da se kroz rupu, iskopanu od sredine prema krstu, video i kovčeg. Ne zna da li je on otvaran i poharan, a uradio je kako mu je sugerisano nakon uviđaja. Majku je, veli, zakopao po drugi put i sada čeka da istražni organi otkriju ko je to uradio i sa kojim motivom.

- Ne želim da upirem prstom ni u koga, ali taj ko je došao nije mogao pasti sa neba! Samo mi u selu znamo ko je umro i ko je kada sahranjen. Bio sam u policiji i znam samo da istražuju slučaj, ali detalje da iznosim u ovom trenutku zaista ne mogu - kaže Mile. 

Na meti vandala u šabačkom kraju često su bili nadgrobni spomenici, krstovi i predmeti od bakra, ali prekopavanje grobova ne pamte ni najstariji sugrađani. Neki pretpostavljaju da su lopovi pogrešili, odnosno da im je na meti bio grob druge starice koja je dugo živela u inostranstvu, pa se pretpostavlja da je sahranjena sa nešto ličnog nakita.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading