Imao je 2,33 promila i kokain u krvi kada je autom ubio Stefana Kocića (20)

Autor: Blic, Republika

Hronika

31.01.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Mitić (28) iz Niša, koji je optužen da je 8. avgusta 2019. godine vozeći pijan, bez dozvole, neregistrovanim BMW-om usmrtio Stefana Kocića (20), a njegovog druga Aleksandra Milenkovića povredio, u momentu saobraćajne nesreće imao je u krvi 2,33 promila alkohola, a nađeni su i tragovi kokaina!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

To je pokazalo sudsko-medicinsko veštačenje urađeno u Zavodu za sudsku medicinu po nalogu Višeg suda u Nišu, pred kojim je u toku suđenje Mitiću zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Nesreća se dogodila u Niškoj Banji u Ulici Srpskih junaka gde su Kocić, Milenković i još jedan njihov drug, prišli da pomognu Mladenu Davidoviću iz sela Dolac, koga nisu poznavali odranije, da zameni gumu na "zastavi 101", kada je kolima naleteo Mitić i izazvao strašnu nesreću.

Sudija Tamara Savić rekla je na jučerašnjem ročištu da veštaci nisu mogli da se izjasne na koji je način okrivljeni uneo kokain u organizam, ušmrkavanjem ili ušpricavanjem, ali da je prisustvo ove opojne droge potvrđeno, te da je bio apsolutno nesposoban da bude u saobraćaju, imajući u vidu da je u krvi imao i 2,33 promila alkohola.

Advokat porodice nastradalog mladića Bratislav Stojanović zatražio je da se u daljem toku postupka veštaci izjasne o takozvanoj "psihičkoj sekundi" za ovu količinu alkoholisanosti, odnosno vremenu potrebnom za reagovanje na opasnu situaciju.

Kako se navodi u optužnici, Mitić je na saslušanju u tužilaštvu naveo da je te večeri oko 20 časova otišao kod kuma u Brzi Brod da proslavi rođenje deteta da se ne seća se koliko je tačno popio piva, ali pretpostavlja da je bilo od 10 do 15 flaša zapremine pola litra te da nije konzumirao opijate. Oko dva časa iza ponoći krenuo je sa prijateljima po cigarete do Niške Banje, a potom je, nakon što se zadržao radi razgovora, krenuo ka Brzom Brodu, kada je u nekom momentu naglo smotao volan u levo i zaustavio se vozilom u nekom žbunju.

Stefan je ležao na kolovozu i nije se pomerao

Milenković je u istrazi ispričao da ih je vozač zastave Davidović molio da mu pomognu da zameni točak, da su odbili jer je bilo kasno, ali da su na kraju pristali. Budući da nije imao dizalicu, dvojica Kocićevih drugova i Davidović su podigla auto, a Stefan je čučnuo i menjao točak. Milenković je video svetla i čuo nailazak BMW-a po dodavanju gasa, kada je u sledećem momentu pao. Na kolovozu je potom video Stefanovo telo i jasno mu je bilo da je nastradao jer se nije pomerao.

Nije video nikakvu prepreku zbog koje je skrenuo naglo ulevo a po izlasku iz vozila video je dečka kako leži na putu i tada su mu se "oduzele ruke i noge".

On je potvrdio da nema dozvolu, da nije polagao, ali da je "u postupku pribavljanja iste". Vozilo je njegovo, ima ga već dve godine i svakodnevno njime ide do posla i nazad te "pretpostavlja da je bilo tehnički ispravno".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading