Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde odloženo: Izostali svedoci i veštak

Autor: blic.rs

Hronika

04.02.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za ubistvo jednog od vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, odloženo je zbog izostanka svedoka, veštaka, kao i nepostojanja uslova da se pregledaju snimci kamera sa objekata oko splava.

RepublikaFoto: Starsport
Velibor Dunjić

Na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah i Miloš Milosavljević. Njima se sudi jer su pomogli izvršiocu ubistva na taj način što su uklonili opremu za video nadzor koja je snimila ubistvo.

Kako je danas rečeno u sudnici Višeg suda u Beogradu, nijedan od četvorice pozvanih svedoka nije se pojavio na ročištu. Osim toga, u sudnici nije bilo moguće da se puste snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata.

Sudija je rekao da će zahtevati da se stvore tehnički uslovi da se snimci pregledaju. Osim toga, ročištu nije prisustvovao ni veštak koji je radio na ovom slučaju. Kako je rečeno, veštak je obavestio da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije u stanju da veštači, zbog čega je sudija naložio novo veštačenje.

Podsećanja radi, Velibor Dunjić ubijen je u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu "Džimis". Sa njim u kolima bila je njegova devojka Nina Šobota koja je tada ranjena. Optužnica je podignuta protiv devet osoba, od kojih su petorica priznala krivicu, a trojici se sudi i dalje. Vladimir Đurović, koji je optužen da je ubio Dunjića, nalazi se u bekstvu. Sledeće ročište zakazano je za 6. april.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading