Arkanov ubica stiže u Srbiju! Dobrosav Gavrić strahuje za svoj život

Autor: Kurir

Hronika

05.02.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrosav Gavrić imao je 23 godine kada je prišao komandantu Srpske dobrovoljačke garde Željku Ražnatoviću Arkanu 15. januara 2000. godine u tadašnjem hotelu "Interkontinental" i pucao u njega, Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47).

Željko Ražnatović, Dobrosav Gavrić/Ilustracija

Gavrić, koji se osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Arkana, Mandića i Garića, 2006. godine dao se u bekstvo kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

Koristeći lažno ime Saša Kovačević, on je 2007. godine ušao u Južnoafričku Republiku (JAR) preko Italije i Ekvadora.

Osuđeni Gavrić je, međutim, uhapšen krajem 2011. godine u JAR, a njegova sudbina je, 20 godina posle ubistva, u rukama ministra Ronalda Lamole, koji bi trebalo da odluči da li će da potpiše odluku o izručivanju bivšeg policajca Srbiji.

Magistrativni sud u Kejptaunu prošle nedelje doneo je odluku da Gavrić može biti izručen Srbiji, a portparol Nacionalnog tužilaštva Erik Ntabazalila rekao je da je odluka "došla uprkos njegovom protestu da je osuđen po političkoj liniji i da strahuje za svoj život ukoliko bude poslat u Srbiju".

- Sud je sve te navode predao u ruke ministru pravde i nadležnim ustanovama, a oni će doneti konačnu odluku - rekao je Ntabazalila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading